Șapte magnifici pentru campioană!

190
prezentare oficiala jucatori timisoara saracens catalin fercu radu toanca

Șapte este numărul transferurilor efectuate de campioană în această iarnă. Cătălin Fercu este în capul unei liste de achiziții ce numără aproape în totalitate rugbiști din emisfera Sudică.

Un internațional român, 4 tongani și 2 sud-africani se numără pe lista de cumpărături a iernii pentru SCM Timișoara Saracens. Cea mai bună echipă din 2015 s-a întărit cu 7 rugbiști pentru sezonul 2016 ce se anunță cel mai important din istoria clubului.

Cu gândul la întâlnirea cu rugbyul profesionist din Europa, respectiv intrarea în grupele Challenge Cup, oficialii clubului din Ronaț pun la bătaie un „buget considerabil, mai mare decât cel de anul trecut” care le-a permis să păstreze lotul folosit în 2015. În plus au fost aduși 7 jucători să întărească lotul condus de Grainger Heikell.

”Suntem încântați să începem un nou sezon. După un 2015 foarte bun vrem să ne continuăm creșterea. Avem câțiva oameni noi care ne vor ajuta să ne îndeplinim obiectivele. Unii sunt mai tineri și trebuie să îi ajutăm să crească, alții sunt jucători cu multă experiență. Este foarte bine să avem concurență cât mai mare pentru lotul de 23”, a subliniat tehnicianul neo-zeelandez al lui Saracens.

Accidentat în meciul cu Rusia, Cătălin Fercu a ratat convocarea în echipa națională și a fost prezentat oficial alături de noi săi colegi. Fundașul a explicat motivele revenirii sale în Ronaț: ”Motivele revenirii mele sunt simple. Nu am jucat cât îmi doream și nu am mai simțit nicio motivație. Doar 15 minute în prima ligă e foarte puțin. Am crezut că după Cupa Mondială voi avea mai multe șanse să joc dar nu s-a întâmplat asta și am decis să plec.

Diferența este foarte mare între România și Anglia. Este un rugby profesionist acolo din care ai numai de învățat. Am avut ghinion să găsesc un nucleu de jucptori foarte buni, oameni de naționala Angliei, și nu am avut nicio șansă să prind echipa”, a punctat Cătălin Fercu, care a mai avut în această iarnă oferte din liga secundă franceză însă a preferat să revină acasă.

Alături de Fercu, revenit din Anglia, Timișoara a mai adus doi oameni din rețeaua mondială Saracens. Samiu Muna, mijlocaș la grămadă de 25 de ani cu prezențe în național de rugby în 7 a Tongăi, și pilierul Samisi Mahe, pilier de 22 de ani provin de la Toa Saracens.

Cel mai experimentat rugbist dintre sudiști este centrul tongan de 28 de ani Sioeli Nau, cunoscut timișorenilor după perioada petrecută în tricoul rivalei CSM Știința Baia Mare. Tot pe treisferturi a venit și mijlocașul la grămadă sud-african Lotter Pretorius (22 ani) de la Sharks. Pentru înaintare au fost aduși sud-africanul Johan van Wyk (pilier, 21 ani) și tonganul Kefu Ikamanu (linia III, 22 ani).

LĂSAȚI UN MESAJ