Triplă campioană, caut finanțator! Saracens pierde suportul investitorului Dan Dinu

287

Titlul cu numărul cinci adus în Ronaț nu a adus și o vacanță de vară liniștită pentru rugbiștii timișoreni. Finanțatorul Dan Dinu și-a anunțat retragerea alături de vicepreședintele secției, Dușan Filipaș.

Cea mai de succes echipă din sportul timișorean a primit o lovitură serioasă; finanțatorul ei din ultimii zece ani și-a anunțat retragerea suportului financiar lăsând multe semne de întrebare și tot atâtea necunoscute. Dan Dinu a luat o decizie surprinzătoare de a-și opri aproape în întregime implicarea în rugby după aproape zece ani în care a susținut performanțele RCM-ului și mai nou ale SCM-ului.

”Orice poveste are un început și un sfârșit. Azi este ultima noastră zi aici ca perioadă managerială. Eu am 10 ani de când sunt aici. Am 10 trofee cucerite și alte câteva pentru locurile 2 și 3, care însă eu nu le pun la socoteală. Au fost povești frumoase, prietenii… Financiar voi rămâne alături de club pentru că nu pot sta departe de rugby. Probabil nu la același nivel. Decizia a fost luată de luni bune și factori au fost destui… Ne despărțim civilizat, cu strângeri de mână. Sperăm ca noua echipă managerială să ducă clubul la un alt nivel. Noi lăsăm echipa cu o bază solidă…”, a punctat Dinu.

Fără să o spună, nu e greu să realizăm că decizia este legată printre altele și de colaborarea cu autoritățiile locale. Promisiunile de construire a unei arene decente – mai întâi în Ronaț, apoi pe stadionul CFR și în cele din urmă în Ciarda Roșie – ori ignorați de proprietarul arenei Dan Păltinișanu în deja celebrul meci pierdut cu Stade Francais, sunt suficiente motive pentru a face un pas în spate… Ca să nu amintim și de restanțele salariale apărute în perioada SCM-ului.

În concluzie, sportul timișorean pierde unul dintre puținii oameni de afaceri care a investit cu pasiune în sportul de performanță. Perioada petrecută de Dinu în Ronaț coincide cu cele mai bune performanțe ale echipei: 5 titluri de campioană, 4 Cupe ale României și 1 Cupă a Regelui. În plus o participare în grupele Challenge Cup, o premieră pentru un club românesc.

Împreună cu Dan Dinu va părăsi clubul și vicepreședintele Dușan Filipaș. Deocamdată conducerea SCM-ului nu a oferit niciun o reacție vizavi de planurile de viitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.