Drumarii sunt la muncă. Au de plombat mii de metri pătraţi de gropi în regiunea vest. Video

102

Drumurile din vestul ţării sunt proaste. Nu la fel de proaste ca în alte părţi, dar destul încât să aibă nevoie permanentă de reparaţii. Dacă în regiunea de vest trebuie plombaţi mii de metri pătraţi de gropi, în centrul României sunt sute de mii de metri pătraţi de cratere de astupat.

Potrivit planului de reparaţii urgente al drumarilor, DRDP Timişoara trebuie să plombeze 17.640 de metri pătraţi de gropi. Și stăm bine dacă ne uităm la DRDP Braşov, unde gropile însumează 200.000 de metri pătraţi. Aşa că drumarii sunt la muncă şi în zilele de sărbătoare pe şoselele din Timiş, Arad, Caraş-Severin şi Hunedoara. Lucrările au fost surprinse în imagini şi postate în mediul on-line.

„Activități de reparații și întreținere pe drumurile naționale din vest, executate de echipele SDN Arad, Timișoara, Caransebeș, Orșova și Deva, surprinse în câteva imagini: reparații prin stropiri succesive sau cu mixtură stocabilă, reparații la poduri și pasaje, montare de parapet metalic, igienizare, cosiri ale vegetației. Programul de punere în ordine a infrastructurii rutiere continuă până la finele lunii iunie”, anunţă DRDP Timişoara.

Potrivit unui comunicat remis DRDP Timişoara, plombarea gropilor este prioritară. Cele mai multe cratere apar pe drumul naţional 68A, între Margina şi Ilia.

“Ponderea cea mai mare o vor avea lucrările la partea carosabilă: plombări de gropi, repararea suprafețelor burdușite, badijonări pe suprafețele poroase, colmatări fisuri la îmbrăcăminți asfaltice, dar și colmatari crăpături și rosturi la îmbrăcăminți cu lianți hidraulici”, mai transmite DRDP Timişoara.

În anul 2018, pentru programul de reparații și întretinere a autostrăzilor și drumurilor naționale sunt alocați aproximativ 120 milioane lei.

 

Activități de reparații și întreținere pe drumurile naționale din vest, executate de echipele SDN Arad, Timișoara, Caransebeș, Orșova și Deva, surprinse în câteva imagini: reparații prin stropiri succesive sau cu mixtură stocabilă, reparații la poduri și pasaje, montare de parapet metalic, igienizare, cosiri ale vegetației. Programul de punere în ordine a infrastructurii rutiere continuă până la finele lunii iunie.

Publicată de DRDP Timişoara pe 31 Mai 2018

LĂSAȚI UN MESAJ