Trei automate de lapte, închise la Lugoj din cauza vacilor cu tuberculoză

93

Specialiştii Direcţiei de Sănătate Veterinară Timiş au închis trei automate de lapte de pe raza municipiului Lugoj. Închiderea automatelor, care s-au bucurat de succes printre lugojeni, vine după ce autorităţile au descoperit că vacile de la care provenea laptele nu era bun pentru consum, animalele fiind diagnosticate cu tuberculoză. Aceasta poate fi contactată de către oameni prin consumul de lapte, mai ales că acesta era comercializat crud. Prin fierberea laptelui, se îndepărtează germenii care pot cauza îmbolnăvirea la oameni.

Cele trei automate erau încărcate cu lapte provenit din Caraş-Severin, de la vacile descoperite bolnave. Restul automatelor din municipiu funcţionează, medicii DSV spunând că în cazul lor nu există pericole pentru consumatori.

„După notificarea de la DSV Caraş-Severin, am procedat la verificarea şi închiderea a trei automate de pe raza municipiului Lugoj, ale aceluiaşi proprietar. Vom verifica periodic ca aceste automate să rămână închise. În caz de redeschidere, proprietarul trebuie să anunţe acest lucru, urmând ca noi să facem alte verificări pentru a ne asigura că laptele este bun de consum”, a declarat pentru Cetăţeanul şeful DSV Timiş, Adrian Popa.

Tonomatele afectate, conform datelor furnizate de specialiştii DSV la cererea Cetăţeanul, închise încă din luna septembrie a acestui an, atunci când DSV Caraş-Severin a notificat Timişul cu privire la descoperirea tuberculozei la vacile care produceau laptele. Automatele rămase deschise şi a căror lapte este bun de consum, cinci la număr pe raza întregului oraş, au primit undă verde pentru a-şi continua activitatea.

Sursa: cetateanul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ