Trei ani și două luni de închisoare cu executare pentru bărbatul care a omorât o fată de 13 ani. Și-a recunoscut vina doar formal pentru a beneficia de reducerea pedepsei

5871

Curtea de Apel Timişoara a pronunţat recent sentinţa finală într-un dosar de ucidere din culpă în care a fost judecat un şofer care a provocat un accident rutier în urma căruia o fetiţă a murit, iar bunicii ei au fost răniţi. În urma procesului, şoferul a fost condamnat la închisoare cu executare, iar firma de asigurări a fost obligată să achite daune de aproape 100.000 de euro.

Trei ani şi două luni de închisoare cu executare. Aceasta este pedeapsa finală primită de Victor Ion Damşescu, un şofer care a provocat în 2016 un accident rutier în urma căruia o fetiţă de 13 ani a murit, iar bunicii ei au fost grav răniţi. Accidentul a avut loc în iunie 2016 în localitatea Măureni din Caraş-Severin. Damşescu se afla la volanul unui Land Rover cu volan pe dreapta înmatriculat în Irlanda şi circula pe raza localităţii Măureni, unde avea loc o sărbătoare locală, când a lovit doi pietoni care traversau strada regulamentar, pe trecerea de pietoni. Unul dintre pietoni a fost proiectat într-o maşină de pe marginea drumului, dar fetiţa de 13 ani fost „luată pe capotă şi proiectată pe carosabil, la o distanţă de aproximativ 36 de metri de marcajul pietonal în zona axului drumului”.

Continuare pe adevarul.ro
Sursa foto: infocs.ro

LĂSAȚI UN MESAJ