Transporturi ilegale de migranți de la Timișoara cu… taxiul! Rețea destructurată în Banat și capitală

211

Percheziţii în Timişoara şi Bucureşti pentru destructurarea unei reţele care se ocupa cu traficul de migranţi şi care numai în ultimele şase luni a încercat să scoată din ţară peste 300 de transfugi pe care îi transportau cu camioane, microbuze sau chiar cu maşini de taxi, conform news.ro.

Potrivit unor surse din cadrul anchetatorilor, peste 120 de poliţişti de frontieră, ofiţeri de la Crima Organizată, jandarmi si procurori DIICOT de la Bucureşti au deschins miercuri dimineaţa, concomitent, la 21 de adrese din Timişoara şi Bucureşti. Printre acestea şi două firme de taxi din Timisoara care duceau transfugii până pe fâşia verde.

Gruparea acţiona pe ruta Siria – Turcia – Grecia – Bulgaria – România, iar migranţii aveau ca destinaţie ţări precum Germania, Franţa sau Marea Britanie, iar un transport costa intre 10.000 de euro şi 15.000 de euro.

Membrii grupării, mai susţin sursele citate, nu se cunoşteau între ei, iar plata nu se făcea în mod direct. Ca măsură de protecţie, banii erau lăsaţi în diferite locuri de unde erau mai apoi ridicaţi.Numai în ultimele şase luni, poliţiştii de frontieră au depistat mai multe transporturi ilegale de migranţi, majoritatea în vama Nădlac. Majoritatea provenea din Siria, Irak sau Bangladesh.În urma percheziţiilor, mai  multe persoane vor fi duse la audieri, la DIICOT Bucureşti. Vor fi cercetate pentru constituire de grup infracţional organizat şi trafic de migranţi.
Update: Detalii despre gruparea de traficanți
Procurorii DIICOT au dezvăluit detalii din dosarul în cadrul căruia au făcut, miercuri dimineață, 15 percheziții la membri unei grupări de trafic de migranți.
Potrivit anchetatorilor, 300 de transfugi au fost transportați ilegal peste graniță.
„În urma cercetărilor efectuate în cauză a rezultat faptul că activitatea infracțională a grupului presupus tranzitarea migrantilor pe ruta Turcia-Bulgaria-Serbia-România, adăpostirea și cazarea acestora la mai multe adrese din judeţul Timiş şi municipiul București. Pe teritoriul României, grupurile de migranți erau călăuzite spre frontiera de vest, în vederea trecerii ilegale a acestora, ascunși în mijloace de transport, cu intenţia de a ajunge pe teritoriul statelor din spaţiul Schengen, unde erau sfătuiți să solicite azil”, a transmis DIICOT.

La audieri vor ajunge 24 de persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ