De la Deta la Birda se circulă, de acum, în condiții europene. Foto-Video

236

Marți la amiază, conducerea Consiliului Județean Timiș a fost prezentă pe teren pentru o ultimă inspecție a drumului județean DJ 595C ce leagă localitățile Birda de Opătița. Cu acest prilej a fost inaugurat oficial acest tronson de drum.

Este o veche dorință a locuitorilor din zonă ce astfel își scurtează traseul. Cei din Deta, care vor să ajungă la Birda, iar mai apoi către Gătaia sau chiar către Reșița, nu mai trebuie să treacă prin Jebel, ci pot merge direct.

Până acum cetățenii din această parte a județului sau chiar din Caraș-Severin care voiau să scurteze drumul spre granița cu Serbia au fost nevoiți să circule pe un drum pietruit, însă condițiile în care se circulă la ora actuală sunt unele europene.

Este cel de-al șaselea drum județean reabilitat în acest an.

Tronsonul ce face legătura între Birda – Opatița – Deta are o lungime de 7,7 km, valoarea totală a lucrărilor fiind de 8,5 milioane de lei inclusiv TVA, fonduri asigurate din bugetul propriu al Consiliului Județean Timiș.

Anul 2018 a fost fast pentru Consiliul Județean Timiș în ceea ce privește drumurile județene și s-a reușit inaugurarea a 37 de kilometri de drumuri modernizate. Pentru viitor perspectiva este una îmbucurătoare deoarece mai sunt în implementare alte 15 drumuri care vor intra în execuție anul viitor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ