Tramvaiul timișorean, loc de dormit și cerșit pentru oamenii străzii

66

Tramvaiele din Timișoara au devenit locuri de odihnă și… distracție pentru mulți oameni ai străzii. Angajații STPT au descoperit, în timpul ultimelor controale, zeci de persoane care fie consumau substanțe toxice sau alcool în garnituri, fie cerșeau sau dormeau pe scaune.

Oamenii străzii s-au familiarizat, în special, cu tramvaiele care circulă pe liniile 2 și 4, potrivit reprezentanților regiei.

„Aşa cum am anunţat, colegii noştri responsabili cu păstrarea ordinii şi siguranţei în mijloacele de transport în comun au întreprins acţiuni de control pe majoritatea liniilor. Au fost vizate persoanele care afectează confortul călătorilor noştri şi nu respectă protocolul în ceea ce priveşte păstrarea curăţeniei în tramvaie, troleibuze şi autobuze. În cursul controalelor din data de 13 martie, au fost identificate 17 persoane fără bilet sau abonament, care au deranjat publicul călător. Persoanele la care facem referire au cerşit sau au consumat/inhalat substanţe urât mirositoare în mijloacele de transport în comun, afectând confortul călătorilor noştri, fiind astfel poftite de agenţii de control să părăsească mijloacele de transport în comun în care se aflau.

De la începutul anului, agenţii de control au identificat 78 persoane care cerşeau sau consumau/inhalau substanţe urât mirositoare, toate fiind coborâte din mijloacele de transport în comun, comportamentul lor constituid contravenţie. Cele mai multe persoane au fost coborâte din mijloacele de transport în comun care circulă pe liniile de tramvai 2 (22 persoane) şi 4 (18 persoane).

Prin intermediul acestor acţiuni, dorim ca toţi cei ce folosesc transportul în comun, fie că sunt timişoreni sau doar tranzitează oraşul, să fie partenerii noştri activi care să contribuie la respectarea regulilor de curăţenie şi igienă, pentru un transport în comun civilizat”, a transmis STPT.

 

LĂSAȚI UN MESAJ