Ce ar trebui să știe orice firmă despre autorizația de securitate la incendiu (VIDEO)

90

Așa cum a intrat deja în obișnuința Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, începutul de an este cu preponderență dedicat unor multitudini de noi acte normative și legislative ce se schimbă destul de des. Pentru a ține la curent mediul economic local cu toate schimbările se organizează, în mod ritmic, seminarii cu aceste noutăți. Acestea sunt fie de legislația muncii, sau de măsuri financiare necesare bunului mers al economiei.

De data aceasta, firmele timișene s-au informat chiar de la cea mai autorizată sursă ce este nou în domeniul prevenirii incendiilor și altor posibile necazuri legate de foc. Astfel, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Banat” al Judeţului Timiş  au propus o discuție despre „Importanța solicitării și obțienerii autorizației de securitate la incendiu”.

Mai cu seamă, au fost aduse în discuție legislația specifică avizării și autorizării, obligația obținerii autorizației de securitate la incendiu și sancțiunea contravențională pentru firmele care funcționează fără această autorizație.

În plus, s-au adus lămuriri și în ceea ce privește categoriile de construcții și amenajări care se supun avizării și autorizării, dar și Legea nr. 28/2018 pentru completarea Legii nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor.

La discuții a participat colonelul inginer Lucian Mihoc, comandantul Inspectoratului „Banat” și căpitanul inginer Cătălin Constantin Cosacu, șef al inspecției de prevenire la Inspectoratul pentru Situații de Urgență al Judeţului Timiş.

Seminarul de informare a fost gratuit pentru firmele membre ale CCIAT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.