Tramvaiul ar putea ajunge, totuși, în Calea Șagului, până la noul mall

74

Primăria Timișoara a mai făcut un pas pentru a prelungi linia de tramvai 7 până la noul mall din Calea Șagului. După 4 ani de când s-a deschis centrul comercial și proprietarii au amenajat zona pentru a facilita transportul în comun, anul 2020 ar putea aduce minunea.

Edilul șef a anunțat că în primăvară, timișorenii ar putea ajunge la marginea orașului cu tramvaiul.

”În sfârșit suntem pe punctul de a muta acea stație de măsurare a aerului de pe Calea Șagului, în sensul că avem autorizație de construire pentru amenajările ce trebuie făcute. Sarcina agajării unei firme și efetuării acelor lucrări și plății lor revine celor de la Shopping City. Sperăm ca într-un timp foarte scurt, de îndată ce vremea va permite, să se facă pregătirile pentru mutare și apoi mutarea propriu zisă”, a declarat Nicolae Robu.

Potrivit edilul șef, este nevoie de construirea unei platfome de beton unde va fi amplasată stația de monitorizare a aerului. Aceasta nu va fi mutată prea departe, ci la câteva zeci de metri de actuala locație. Dacă lucrările sunt efectuate, apoi, din primăvară linia de tramvai fi prelungită.

Însă, lucrurile nu sunt chiar atât de simple. Autoritățile locale uită că pentru întreaga zonă Calea Șagului există un proiect de modernizare pe o rază de 10 kilometri. De asemenea, mai este nevoie de un aviz final de la Armată și de la CFR pentru a prelungi linia.

LĂSAȚI UN MESAJ