25.6 C
Timișoara
sâmbătă 25 mai 2024

Tot mai mulți imigranți la frontiera de vest. Sârbii s-au cam săturat…

Poliţiştii de frontieră au depistat, la sfarsitul saptamanii trecute, şase persoane de sex masculin, trei cetăţeni din Albania şi trei din Kosovo, care intenţionau să intre ilegal în România, pe jos, pe la frontiera verde.

În data de 10 aprilie 2016, în jurul orei 03.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare au observat, cu ajutorul sistemului de supraveghere pe timp de noapte, trei persoane care se deplasau pe jos, pe câmp, dinspre frontiera cu Serbia, spre interiorul ţării. Imediat, o patrulă de supraveghere a frontierei de stat din cadrul aceluiaşi sector s-a deplasat la faţa locului şi a procedat la reţinerea persoanelor care nu îşi justificau prezenţa în zonă şi conducerea acestora la sediul poliţiei de frontieră pentru cercetări.
În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză, toate de sex masculin, au vârste cuprinse între 26 şi 35 de ani şi sunt cetăţeni din Albania.
La cercetări, aceştia au declarat că intenţionau să ajungă în Germania şi s-au deplasat pe jos, din Serbia, peste câmp, întrucât aveau interdicţie de a intra în Spaţiul Schengen.

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa, judeţul Timiş, au depistat, ieri seară, în jurul orei 21.30, trei persoane de sex masculin, care se deplasau pe jos, pe câmp, dinspre Serbia spre România. Cele trei persoane au fost reţinute în apropierea frontierei cu ţara vecină, acestea fiind conduse la sediul Poliţiei de Frontieră Moraviţa, pentru cercetări.
Din primele verificări s-a stabilit că bărbaţii sunt cetăţeni din Kosovo, aceştia solicitând acordarea statutului de azilant pe teritoriul României, fapt pentru care au fost predaţi Serviciului pentru Imigrări Timiş, în vederea luării măsurilor prevăzute de legislaţia în vigoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Tronsonul Margina-Holdea se pare că totuși va avea un final fericit

Dacă nu ar afecta sute de mii de călători ce ar dori să folosescă nestingheriți Autostrada A1, cei 10 kilometri lipsă de la Margina...

Un tânăr care încerca să treacă granița a avut șocul vieții lui. Ce a descoperit șoferul ghinionist?

Un tânăr și-a dat seama că mașina pe care o conducea de peste un an este, de fapt, o mașină furată. Șoferul de 23 de...

Citește și :