1.2 C
Timișoara
joi 7 decembrie 2023

Top 3 cele mai potrivite cadouri pentru un copil curios

Copiii sunt cei mai importanți pentru noi. De fiecare dată când se lovesc sau încep să plângă, parcă ai face orice doar pentru a îi alina suferința. Îi cumperi o jucărie sau începi și îl alinți până când, în cele din urmă, se oprește din plâns. Un lucru este cert, copiii se mai și supără, dar fac asta foarte rar în comparație cu momentele în care parcă sunt băgați în priză și nu găsești locul din care să îi scoți. Până la urmă se agită ei cât vor, dar când vine somnul de prânz, vine și momentul în care sunt și ei liniștiți.

Pe lângă energia debordantă de care dau dovadă în fiecare zi, aceștia mai au și o curiozitate ieșită din comun. Mai mult ca sigur că auzi cel puțin câteve ori pe zi „de ce?”. De cele mai multe ori îi răspunzi la întrebări, dar mai sunt și momente în care te pune în dificultate și te lasă fără un răspuns.

Așa că, energici sunt, curioși sunt, dar parcă mai lipsește ceva din ecuație. A, da. Iubesc foarte mult cadourile, în special jocurile care le țin mintea ocupată. Poate niște jocuri care să le răspundă la anumite întrebări sau care să le antreneze încă de la o vârstă fragedă anumite aptitudini despre care nici nu știai că zac în interiorul lui. Cine știe cum îi iei un set de pictură pe numere și descoperi că ai un mic Picasso sau orice altceva.

Așa că, dacă urmează destul de curând ziua copilului tău și ai lăsat problema cadoului pe ultima sută de metri, stai liniștit. Dacă și el sau ea se încadrează în descrierea de mai sus, adică foarte curios, energic și iubitor de cadouri, atunci te putem ajuta. De ce? Pentru că în acest articol o să facem un top al celor mai potrivite trei cadouri pentru copiii curioși.

Un set de pictură pe numere

Am dat mai sus un exemplu cu picturi pe numere și cum cel mic ar putea să fie un mic Picasso în devenire. Așa că, printre cele mai cool jocuri care îi țin mintea ocupată celui mic sunt picturile pe numere. Dar ce sunt mai exact aceste jocuri? Într-un set de pictură pe numere primești o planșă albă cu o imagine predefinită, dar care nu are culori, în schimb are spații albe peste care sunt numere. Totuși, care e treaba cu numerele? În set mai vin la pachet, de obicei, și culorile și pensulele, iar fiecare număr corespunde unei anumite culori. Așa că, cel mic nu are cum să se încurce.

Găsești pe piață o mulțime de lucruri de pictat. De la minuni ale lumii, până la mașini, peisaje sau orice ți-ai putea imagina. Așa că, cel mic o să aibă cu ce să se distreze pentru mult timp, iar dacă ai mai pățit să vezi pereții desenați, un set de pictură pe numere o să fie idel pentru el.

Un joc de societate

Din seria jocuri potrivite pentru cel mic și curiozitatea sa, avem jocurile de societate care sunt un cadou foarte bun atât pentru el, cât și pentru prietenii lui. Aceste jocuri de societate sunt o idee foarte bună, pentru că există pe piață foarte multe opțiuni. De la jocuri precum Monopoly, care îl învață să își gestioneze banii, până la Catan care îl învață să negocieze. Și acestea au fost doar două exemple de jocuri care să îl țină și ocupat, dar să îi și dezvolte anumite aptitudini.

Așa că, dacă ești în pană de idei și nu știi ce să îi iei celui mic, atunci orientează-te către astfel de jocuri. Pe lângă faptul că este o modalitate bună de a-și petrece timpul, el mai are și de învățat din aceste jocuri.

Un set de experimente

Probabil că pereții din casa ta pot fi ușor comparabili cu pereții unei piramide cu hieroglife pe ea. Sau probabil că din bucătăria ta lipsește mai mereu câte un ingredient important de la prăjituri. Ei bine, despre treaba cu pereții pictați am vorbit mai sus, dar despre ingredientele lipsă nu am apucat încă să vorbim. Dar mai e o întrebare înainte de asta? De ce dispar ingredientele? Pentru că cel mic se crede savant și crede că inventează o licoare revoluționară din esență de vanilie, făină, ulei, rozmarin sau orice mai prinde. Dacă ți s-a întâmpalt și așa ceva, mai mult ca sigur că ai un mic chimist în familie.

Și cu acest mic chimist în familie, ai nevoie și de un cadou pe măsură. Și ce să se potrivească mai bine unui chimist în devenire, dacă nu chiar un set de experimente cu care să testeze mult și bine diferite combinații de substanțe. De obicei, un set de experimente conține mai multe variante pe care le poți mixa. Astfel, copilul va avea cu ce să își ocupe timpul.

 

Alte subiecte :

Concert de muzică rock și spectacol cu 250 de drone, joi în Iulius Town

Un an plin de evenimente dedicate culturii, în toate formele sale, care au reunit generații și care ne-au demonstrat că arta...

Liberalii se bat cu pesediștii care să le dea mai mulți bani profesorilor! Aceștia ar putea avea salariile majorate cu 20 la sută de...

Liberalii, susținuți de ministrul Finanțelor Marcel Boloș intenționează să propună în bugetul de stat o majorare de 20% a salariilor profesorilor din 2024, susțin...

Citește și :