23.7 C
Timișoara
duminică 26 mai 2024

Cele mai potrivite vinuri pentru masa de Paște

Valentin Ceafalău, expert în vinuri și membru al echipei de degustători, care a câștigat Campionatul Mondial de Degustare în Orb din Franța 2023, recomandă cele mai potrivite vinuri pentru masa de Paște, într-un interviu pentru Digi24.

Degustătorul de vin recomandă ca pentru masa de Paște oamenii să aleagă, fie unul, fie două tipuri de vin. „Putem să avem un singur tip de vin care să acopere toate preparatele sau putem să avem două: un vin ușor, poate un spumant, la aperitive și la deschiderea mesei, pentru ca apoi să trecem la un vin mai greu, un vin roșu sau roze, pentru felul principal, pentru zona de miel și carne de Paște”, spune Valentin Ceafalău pentru Digi24.

De asemenea, față de alte băuturi alcolice, acesta consideră că vinul este o băutură festivă și că are o strânsă legătură și cu speficul ritualic religios.

Pentru aperitive, Valentin Ceafalău spune că cele mai potrivite vinuri sunt cele spumante fiindcă sunt ușoare, cum ar fi, de pildă Prosecco.

Preparatele de Paște, cum ar fi drobul sau ouăle cer vinuri ușoare, cum ar fi vinurile albe. Feteasca Albă sau Feteasca Regală sau Sauvignon Blanc.

Pentru Drob el recomandă Pinon Noir. Cu friptura de miel, cel mai potrivit vin este Pinon Noir sau chiar Feteasca Neagră.

Pentru desert, Valentin Ceafalău recomandă vinurile albe și dulci.

 

Sursă: https://m.digi24.ro

Sursă foto: Rewine

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

1 iunie – Ziua Internațională a Copilului în Muzeu

Muzeul Satului Bănățean Timișoara sărbătorește copilăria printr-o serie de evenimente cultural-educative care au în prim plan copiii. Astfel, vineri, 31 mai 2024 între orele 14...

Lucrări și spălări la rețele Aquatim

Luni, 27 mai, între orele 8-20 se va executa o conectare de conducte la intersecția străzii Andrei Mocioni cu Bulevardul Revoluției din 1989. Pe...

Citește și :