22.1 C
Timișoara
luni 22 iulie 2024

Toate taberele școlare din Timiș au lacătele puse pe porțile de la intrare

Nicio tabără școlară din cele cinci existente în Timiș nu mai funcționează în acest moment, anunță Agenția de presă Rador, care citează Radio Timișoara.

În plus, unitățile de cazare din taberele timișene au fost deconectate și de la utilități, pentru că starea lor este una dezastruoasă și necesită investiții urgente.

“Cele cinci tabere pe care le avem în inventar, nu mai putem spune că sunt administrate pentru că sunt deconectate de la utilități, de la curent electric. Primele două, Chevereșu Mare și Poieni Strâmbu au fost deconectate de la curentul electric de la 1 ianuarie 2023. Ce a mai rămas funcțional din tot patrimoniul nostru este baza turistică din Timișoara care oferă zece camere pentru sportivi și tineri care participă la evenimente de profil în Timișoara. Tot așa nici în 2023 nici în 2024 nu s-au alocat fonduri pentru lucrări și reparații de întreținere, motiv pentru care taberele sunt închise”, spune șeful Direcției de Sport și Tineret Timiș, Aurel Cotarcă.

Consiliul Județean Timiș a solicitat încă din 2018 preluarea taberelor școlare, pentru care ar putea să acceseze fonduri europene din Programul Regional Vest al ADR. Până acum acest transfer nu s-a făcut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Sărbători culinare la Povergina

Asociația Biserici Înlemnite alături de Asociația My Banat și comunitatea locală din Povergina au organizat sâmbătă, 20 iulie, a doua ediție a Zilelor patrimoniului,...

Cum poți să joci craps la nivel profesionist?

Craps este un joc cu 2 zaruri, unde regulile sunt mai simple decât par la prima vedere. Sunt 4 pariuri bune, care au avantaj...

Citește și :