,,Toată nenorocirea cu facturile la energie are o singură mare cauză: nebunia ecologistă și tâmpenia colectivă a funcționarilor de la Bruxelles”. Asta afirmă fostul ministru liberal al Finanțelor, Ionuț Popescu

  536

  Ionuț Popescu, fost Ministru al Finanțelor între decembrie 2004 și august 2005, spune că actuala criză energetică din România și din întreaga Europă este cauzată de politicile ecologiste ale Uniunii Europene, mai precis de „tâmpenia colectivă a funcționarilor de la Bruxelles”.

  Popescu afirmă că banii pe care România i-a primit în cei 15 ani de apartenență la UE, vor fi plătiți de români cu vârf și îndesat.

  „Să fie clar, toată nebunia cu facturile la energie are o singură mare cauză: politica Uniunii Europene în acest domeniu! Toate celelalte cauze sunt secundare, de o mai mică importanță. Europenii plătesc facturi majorate din cauza nebuniei ecologiste, a tâmpeniei colective a funcționarilor de la Bruxelles. Faptul că țări ca România au avut de primit de la UE, mai mult decât au contribuit ele la bugetul UE, ne va ieși în curând pe nas.

  Ceea ce vor plăti românii din cauza politicilor nebunești ale UE, politici sprijinite cu entuziasm de politicienii români, va fi, mă tem, mult mai mai mult decât am primit noi. Pentru că nebunia continuă, se amplifică…”, a afirmat Popescu.

  Fostul ministru consideră că pentru a se renunța la 7-8% din emisiile de carbon ale lumii, atât cât provin din Europa, se va plăti un preț imens.

  „Cum răspunde UE la ceea ce e piața energiei? Mai multă nebunie, mai multă ecologie, mai repede trebuie implementat Green Deal… Și știți care e miza, ca să vedeți demența în ansamblul ei? Europa emite cam 7-8% din totalul emisiilor de carbon din lume. Dacă de mâine Europa va fi toată verde, doar cu acest procent se vor reduce emisiile de carbon; adică, mai nimic. Dar costurile vor fi imense; și vor fi plătite de toți cetățenii Europei, inclusiv de cei care acum se bucură când aud că prețurile vor fi plafonate, că se vor plăti subvenții, ajutoare etc… Fraierilor, alea se plătesc tot din banii voștri!”, a conchis Popescu.

  Fostul ministru se referă la Green Deal (Pactul Verde), document care prevede eliminarea surselor de energie clasice, precum cărbunele sau gazele, dar și renunțarea la mașinile cu combustibil fosil în favoarea celor electrice.

  Criticii, printre care Polonia și Ungaria, dar și AUR din România, au afirmat că implementarea acestor deziderate ar duce la o catastrofă economică.
  Sursa: r3media.ro

  LĂSAȚI UN MESAJ