Tinerii timișoreni vor beneficia de locuințe ANL și teren penru construirea unei case

5840

Conform Legii 15/2003 privind atribuirea unei parcele de teren pentru construirea unei locuinţe personale, tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani cu domiciliul stabil în Timişoara, care nu au avut şi nu au în proprietate o locuinţă sau un teren destinat construirii de locuinţe, aceștia pot depune actele necesare pentru achiziționarea unei parcele.

În Timișoara au fost identificate 128 de parcele cu suprafaţa de aproximativ 260 mp. în zona Ovidiu Balea(după Piaţa de Gros). În prezent prestatorul de servicii topo-cadastrale are în curs de finalizare identificarea pe teren a parcelelor, căilor de comunicaţii şi înţăruşarea parcelelor.

În următoarea şedinţă de CL se vor vota criteriile suplimentare de selecţie a solicitanţilor de loturi de teren pentru construire de locuinţe în baza Legii 15/2003 şi procedura de atribuire a parcelelor de teren către solicitanţi. După aprobarea HCL-ului privitor la criteriile suplimentare de selecţie a solicitanţilor de loturi de teren pentru construire de locuinţe în baza Legii 15/2003 , în termen de maxim 60 de zile solicitanţii care au deja cererea îşi vor putea reconfirma dosarul depus deja (declaraţii notariale, venituri, etc.) şi se vor putea depune dosare noi de către solicitanţi, urmând a fi aprobată prin HCL lista finală de priorităţi în vederea repartizării parcelelor în ordinea punctajului, conform Legii nr.15/2003, privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuinţe şi se vor repartiza parcelele.

Construcţia de noi locuinţe ANL este în curs de finalizare. Dezlipirea terenului intravilan situat în strada Ion Ionescu de la Brad nr. 1/E, în suprafață de 18.966 mp, este operațiunea necesară finalizării procedurilor de întocmire a studiilor de fezabilitate în vederea construirii a 4 blocuri de locuințe: un bloc de locuințe destinat medicilor, specialiști din sănătate, un bloc locuințe specialiști din învățământ, două blocuri locuințe pentru tineri.

Din totalul de 280 locuințe A.N.L. construite deja în Timişoara, au fost vândute 197 locuințe. Au rămas 83 locuințe nevândute pentru care și-au exprimat dorința de cumpărare 6 locatari, fiind în curs de finalizare procedurile de vânzare. În acest sens, a fost emisă Hotãrârea Consiliului Local nr. 131/18.10.2016, în baza căreia au fost aprobate noile prețuri de vânzare care au fost calculate conform legislației aflate în vigoare. Demararea lucrărilor effective de construirea a blocurilor ANL va începe în primăvara anului 2017, anunță primarul orașului, Nicoale Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ