Timişorenii se pregătesc să plece în Capitală, pentru a-i susţine pe bucureşteni în protestul împotriva Guvernului-VIDEO

10480

Câteva sute de timişoreni s-au adunat astăzi în faţa Prefecturii Timiş pentru a protesta faţă de ordonanţele privind modificarea codului penal şi a codului de procedură penală.

Unii învoiţi de la servici, alţii cu copii mici, demonstranţii vor să-şi arate nemulţumirea faţă de PSD, de Guvern, faţă de premierul Grindeanu, căruia îi cer demisia.

Manifestanţii spun însă că nu vor o lovitură de stat, aşa cum susţin anumite medii, ci e doar o manifestare democratică. De altfel, chiar dacă, jandarmii sunt prezenţi, pentru asigurarea ordinii publice, aceştia nu au de lucru, protestul fiind unul paşnic.

S-a anunţat că timişorenii se vor aduna din nou, diseară la ora 18, iar vineri se va organiza plecarea la Bucureşti pentru cei care vor dori.

Din discuţiile participanţilor la protest, s-ar părea că mai multe pensiuni şi hoteluri sunt puse în mod gratuit la dispoziţia protestatarilor.

Prefectul Mircea Băcală, a fost de acord să discute cu protestatarii, invitând reprezentanţii acestora înăuntru, dar protestatarii îi cer să vină el afară.

Până la urmă, doi reprezentanţi ai protestatarilor au intrat în sediul Prefecturii pentru a discuta cu prefectul Mircea Băcală.

LĂSAȚI UN MESAJ