Timișoara, pe ruta migranților! Au fost găsiți peste 50

71

Timișoara rămâne un popas în drumul migranților spre Occident. În cadrul unei operațiuni de amploare, autoritățile au prins, cazați la mai multe pesniuni din Timișoara, peste 50 de migranți.

Aceștia se pregăteau să treacăă ilegal granița în Ungaria. ”În data de 03.07.2020, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Timiș, în cooperare cu poliţişti din cadrul Serviciului pentru Imigrări Timiş şi lucrători din cadrul Centrului Regional de Proceduri şi Cazare a Solicitanților de Azil – Timișoara au desfăşurat o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă.

Astfel, în jurul orei 08.00, aceştia au identificat, cazaţi la mai multe pensiuni de pe raza localităţii Timişoara, cincizeci şi cinci de cetăţeni străini. În cadrul verificărilor s-a stabilit faptul că cetățenii străini sunt cincizeci şi trei de bărbaţi, o femeie şi un minor.

Aceştia sunt cetăţeni din Bangladesh, Siria, Iran şi Irak, care au permise de muncă şi documente temporare de identitate pentru solicitanţii de azil, dar care nu îşi justificau prezenţa pe raza municipiului Timişoara”, au delarat polițiștii de frontieră.

Străinii aveau în intenţie să treacă ilegal frontiera, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

După finalizarea tuturor verificărilor, poliţiştii de frontieră urmează să îi îndrume pe solicitanţii de azil spre centrele de cazare din ţară unde sunt înregistraţi, iar cei cu permise de muncă sunt consiliaţi de către lucrătorii Inspectoratului General pentru Imigrări să respecte scopul şi dreptul de şedere pe teritoriul României.

LĂSAȚI UN MESAJ