Timişoara oraş magnet, sau unul de tranzit?

202

Asociația Timișoara – Capitală Culturală Europeană a continuat seria întâlnirilor Café 21, cu un nou eveniment, marți seară, în prezenţa unui public destul de numerous.

Este cea de-a patra întâlnire dintr-o serie de şase întâlniri, tema discuției fiind: ”Mobilitatea // Orașele de tranzit”. Au participat, în calitate de invitați: Robert Manchin – Președintele „Culture Action Europe”, Bruxelles și Dan Bugariu – Președintele Asociației „Smart City”, Timișoara.

Cafe Club 3

Gazde și moderatori ai evenimentului din partea Asociației Timișoara-Capitală Culturală Europeană au fost Simona Neumann – director executiv și Chris Torch – director artistic.
Deschiderea şi pauzele au fost o delectare muzicală alături de formația Racz Y Gore.

Seria dezbaterilor publice Café 21 face parte din etapa de StartUp a strategiei de implementare a Programului cultural TM2021 și constă în șase întâlniri itinerante, pe parcursul anului 2017, în diferite locații din oraș, unde locuitorii Timișoarei își pot exprima opiniile asupra unor teme de interes pentru comunitate, într-un cadru relaxat, informal, în calitate de cetățeni europeni activi, conectați la lume și implicați în viața comunității.

Cafe Club 4

“În seara aceasta are loc cea de-a patra ediţie a Clubului de Café 21, o serie de dezbateri publice cu şi pentru Timişoara şi pentru Europa. Tema acestei seri este :Mobilitatea, oraşe în tranziţie : Este Timişoara un oraş de tranziţie, sau un oraş magnet, va fi una din întrebări; De ce vin oamenii aici, de ce pleacă? Cine vine, cine pleacă, cine rămâne?; Cum poate Timimişoara Capitală Culturală în 2021 să determine o schimbare pentru ca aceia care vor să plece, să nu mai plece. Scopul prezentului eveniment este de a-i stimula pe timişoreni să discute, să dezbată problemele oraşului şi problemele Europei”, a spus Simona Neumann, director executiv, As. Timişoara – Capitală Culturală Europeană

Următoarele discuții din seria Café 21, vor avea loc în 7 noiembrie 2017 – ”Globalizarea // Schimbări mici la scară mare” şi în 19 decembrie 2017 – ”Sustenabilitatea // Cu ce costuri?

LĂSAȚI UN MESAJ