Timișoara, omagiată în linie și culoare, la o expoziție ce merită admirată! FOTO

447

Respectând o tradiție de mai mulți ani, artiștii plastici, membri ai asociației Romul Ladea, au adus o felie din munca lor pe simeze, de ziua Timișoarei.

La galeria Pro Armia de la Casa Armatei s-a deschis o expoziție eveniment. Timișoara cea sărbătorită a primit cadou de ziua ei ,,un buchet de tablouri” de cele mai felurite forme, culori, idei, metode de lucru, teme sau mod de abordare. Și totuși, sunt atât de unitare în a surprinde orașul. Se pot vedea de toate, dar predomină peisajele urbane, precum și cele simple ce surprind un colț de natură frustă, naturi statice, lucrări de grafică, atât policrome, cât și în tonuri de umbre monocrome. Se pot vedea colțuri de oraș ce se recunosc cu ușurință sau pânze de un abstract greu de plasat într-un loc anume. Se mai pot admira chiar și câteva lucrări de tapiserie ce se transformă în adevărate metafore vizuale.

Sunt în galerie peste 70 de lucrări aduse de 34 de artiști ce au vrut să marcheze ziua orașului.

De altfel, o astfel de marcare a făcut și artistul Aurel Gheorghe Ardeleanu, ce a mărturisit că vorbesțe pentru prima dată ca istoric, prin aducerea în fața asistenței a datelor și intâmplărilor de acum 98 de ani, când armata și adminstrația română au intrat în Cetate.

Publicistul Ilie Chelariu și președinta asociației, Alexandra Tabuică au remarcat vigoarea artistică a tinerilor membri ce expun acum pentru prima dată. Este un semn bun că se pregătesc noi generații de creatori ce se alătură celor mai cu experiență.

Expoziția din Piața Libertății merită vazută, admirată sau criticată. Oricine se va încărca sufletește și va profita de un moment mai răcoros în vipia verii.

LĂSAȚI UN MESAJ