Timişoara arde! Ce să faceţi pentru a evita efectele periculoase ale caniculei

609
canicula
Timişoara, dar şi întreaga regiune de vest, arde! De vineri, timp de două zile, Banatul este sub atenţionare cod galben, iar deja disconfortul se simte.
Gradele din termometre vor depăşi, vineri şi sâmbătă, pragul de 40, iar indicele temepratură umezeală, va depăși de asemenea pragul de 80 de unităţi.
Există însă câteva trucuri pe care le puteţi face pentru a evita efectele neplăcute ale caniculei. În primul rând este recomandat să nu ieşiţi din casă decât seara. La cât de cald este, doar după lăsarea întunericului, aerul devine respirabil, aşa că mutaţi plimbarea de seară la ore cât mai târzii.

Un element extrem de important în această perioadă de foc este hidratarea. Trebuie să consumaţi între 2 şi 4 litri de apă zilnic. Medicii spun să nu aşteptaţi senzaţia de sete ci să vă hidrataţi cât de des posibil. Aşadar, dacă trebuie să ieşiţi din case, luaţi cu dumneavoastră o sticlă de apă.

Desigur, alimentaţia este și ea foarte importantă. Trebuie să consumaţi fructe şi legume proaspete şi să evitaţi mâncărurile grase sau prăjite. În privinţa îmbrăcăminţii, aceasta trebuie să fie cât mai lejeră şi din fibre naturale.

Persoanele în vârstă, cele cu afecţiuni cardiovasculare şi copiii trebuie să evite să stea la soare pe timpul zilei. Pentru cei care ies totuşi din casă şi încep să se simtă rău există trei puncte de prim ajutor în Timişoara: la Operă, la Poşta Mare şi în Piaţa Badea Cârţan. Aici vor găsi răcoare, apă rece şi aistenţi care le pot evalua starea de sănătate.

 

LĂSAȚI UN MESAJ