Timişoara nu primeşte sală polivalentă de 16.000 de locuri, dar primarul trimite date tehnice Companiei Naţionale de Investiţii

180

Visul ca Timişoara să aibă o sală polivalentă de 16.000 de locuri, unde să se poată organiza competiţii sportive şi evenimente culturale de nivelulul celui de-al treilea oraş din România, se năruie încet-încet.

Potrivit datelor prezentate de Guvern, dar şi de Primăria Timişoara, bugetul naţional nu cuprinde sume pentru săli polivalente. Mai exact, guvernanţii şi parlamentarii nu au majorat bugetul Companiei Naţionale de Investiţii, instituţie care se va ocupa de ridicarea sălilor polivalente. Cum banii companiei sunt limitaţi, şansele ca în Timişoara să demareze construirea sălii sunt limitate.

Cu toate acetea, primarul Timişoarei, Nicolae Robu, care îşi doreşte încă din primul mandat o astfel de sală, spune că nu se lasă.

„Eu voi continua să pun presiune pe Compania Naţională de Investiţii. Le-am trimis extrase CF cu parcelele pe care ar urma să le ocupe, precum şi un studiu geo”, a spus Robu.

Între timp, şantierul sălii de 3.000 de locuri demarat încă din 2010 este abandonat. Firma care a câştigat licitaţia a intrat în insolvenţă, nu a mai putut finaliza lucrarea, iar acum autorităţile caută alt constructor.

polivalenta (3)

LĂSAȚI UN MESAJ