Clinicile Noi se vor extinde. Mai mult, Spitalul Municipal Timișoara pregătește alte trei proiecte europene-VIDEO

860

Există deja un proiect al Ministerului Sănătății privind Institutul Oncologic din Timișoara, în privința reabilitării acestuia. Reabilitarea va dura aproximativ 5 ani, presupune conducerea Spitalului Municipal de Urgență Timișoara. ”Ne bazăm pe faptul că Primăria Timișoara dorește să ne ajute cu extinderea clădirii de la Clinicile Noi. În acest proiect de extindere este prevăzută și mutarea secției de radioterapie și de oncologie”, declară Olimpia Oprea, managerul spitalului.

Pentru extinderea Clinicilor Noi a fost solicitată de la Ministerul Sănătății suma de 9 milioane de euro. Extinderea va include secțiile de oncologie și radioterapie. Lucrarea va costa mai mult, pentru că se va include și reabilitarea clădirii existente.

DONATIE HELLA AUTOTURISM Laboratorul de Radioterapie, .Still027”Dacă vom primi bani și de la Ministerul Sănătății și de la Primărie sperăm să acoperim toate cheltuielile necesare privind extinderea. Proiectul Primăriei este deja în lucru. Am obținut certificatul de urbanism și urmează să se obțină PUZ-ul. Într-un an de zile sper să putem lucra la studiul de fezabilitate. Va fi mai complicat pentru că trebuie să ne extindem și către Parcul Botanic, spre o cale de acces”, spune Olimpia Oprea.

Pentru anul 2017, la nivel de investiții majore din cadrul Spitalului Municipal sunt pregătite trei proiecte europene. Proiectele vizează reabilitarea ambulatoriilor din cadrul clinicii orl, clinicii de oftalmologie și cel din clinica balneofizioterapie. Ambulatoriul din cadrul clinicii de balneofizioterapie constituie un proiect mai amplu, unde va intra și reabilitarea celor două bazine și forajul pentru apa termală.

”Noi am transmis toată documentația necesară către primărie. Proiectele se vor depune doar de către primării, în perioada imediat următoare. Fiecare proiect va costa aproximativ 3 milioane de euro. În câteva luni se va deschide apelul. Până la apelul trecut se putea ajunge la 20 milioane de euro pentru un proiect. Acum însă fondurile alocate vor fi mai puține, pentru că sunt necesare investiții și în celelalte trei spitale regionale”, spune Olimpia Oprea, directorul general al spitalului.

LĂSAȚI UN MESAJ