Salarii mici şi dotări învechite la Poliţia Timiş

749

Poliţiştii sunt şi ei nemulţumiţi de condiţiile de muncă. Aşa cum au anunţat încă din 31 ianuarie, când la nivel naţional au fost declanşate proteste împotriva clasei politice, oamenii legii spun că vor ieşi şi ei în stadă dacă nu vor avea parte de condiţii mai bune de muncă şi o salarizare pe măsură.

Potrivit şefilor din Poliţia Timiş, un agent debutat nu câştigă mai mult de 1.400 de lei. Se poate ajunge la un salariu de 2.000 de lei în cazul în care poliţistul munceşte în condiţii de risc.

„Gândiţi-vă că dacă nu are o casă, dacă nu are o familie care să îl ajute, este foarte greu să facă faţă cu un salariu de sub 2.000 de lei. Şi atunci trebuie să ne gândim, să fie preocupare în a ajuta mai mult oamenii care muncesc, care se sacrifică. Sunt situaţii în care poliţiştii lucrează în pericol, sunt ameninţaţi”, a declarat Ioan Mirescu, şeful IPJ Timiş la Radio Timişoara.

Mai mult, maşinile folosite de poliţitii timişeni în operaţiuni sunt vechi. Unele dintre ele au înregistrat „la bord” peste 500.000 de kilometri parcurşi.

LĂSAȚI UN MESAJ