Timișoara, legată direct de cel mai important nod aerian al Europei

560

Aeroportul Timişoara va asigura pentru regiunea de vest a României legătura aeriana zilnică dintre Timişoara și unul dintre prinicipalele aeroporturi europene de conexiune intercontinentală, începând cu data de 29 octombrie 2017, când compania aeriană Lufthansa va opera zboruri zilnice la / de la Frankfurt-am-Main.

Unul dintre cele mai importante obiective ale administraţiei Aeroportului „Traian Vuia” Timişoara a fost asigurarea unei legături care să ofere cetăţenilor din zona de vest a ţării posibilitatea de a călători rapid, eficient şi în siguranţă, nu doar în principalele regiuni şi capitale europene ci şi la /de la diferite destinaţii de pe celelalte continente.

Solicitările receptate de către administraţia Aeroportului Timişoara de la cetăţenii din regiunea de vest a României precum şi de la cei cu reşedinţa în întreagă lume dar cu interese în regiunea noastră, au determinat administraţia aeroportului să identifice companii „full-service carrier” care au bazele de operare pe aeroporturi cu facilităţi de transfer pentru zboruri intercontinentale.

Dintre cele câteva opţiuni şi datorită unei conjuncturi comerciale favorabile pentru Aeroportul Timişoara pe piaţă de profil, putem astăzi informa cetăţenii că opţiunea Lufthansa este cea câştigătoare.

Începând cu data de 29 octombrie 2017, compania aeriană Lufthansa va deschide o cursa regulată cu frecvenţa zilnică, pe o noua rută: Timişoara – Frankfurt-am-Main şi retur, operată cu aeronava de tip Embraer 190.

Aeroportul Frankfurt-am-Main, cu peste 60 de milioane de pasageri înregistraţi în anul 2016, este nu doar aeroportul numărul 1 al Germaniei şi principala baza operare a companiei Lufthansa ci este, la nivel mondial, aeroportul legat direct cu cele mai multe destinaţii internaţionale.

Aşadar, legătura directă şi zilnică dintre Timişoara şi Frankfurt este una extrem de importantă mai ales datorită numărului mare de destinaţii oferite prin unul dintre cele mai importante hub-uri aeroportuare mondiale. Strict pentru regiunea de captare a oraşului Frankfurt-am-Main, rămâne de interes şi destinaţia operată cu zboruri low-cost pe aeroportul Frankfurt-Hahn.

Frankfurt-am-Main Internaţional Airport conduce detaşat în topul mondial, cu un număr de aproximativ 300 de destinaţii curente deservite prin curse regulate şi, în mod evident, nu vom putea enumera toate destinaţiile disponibile, asigurate prin această conexiune. Trebuie totuşi menţionate câteva dintre cele mai importante avantaje pe care le oferă nodul aerian Frankfurt-am-Main, de care, din 29 octombrie 2017 este legată şi regiunea de vest a României prin Aeroportul Timişoara:
– O conectivitate mult îmbunătăţită pentru mediul de afaceri corporatist, cu destinaţii de pe 5 continente.
– Asigurarea unei legături rapide pentru călătorii în scop personal, având în vedere şi răspândirea în întreaga lume a cetăţenilor originari din România.
– Conectivitate mai facilă, prin curse regulate, a cetăţenilor din regiunea de vest a României către destinaţii exotice de vacanţă din Maldive, Republica Dominicană, Jamaica, Barbados, Trinidad and Tobago, Kilimanjaro, Seychelles, Mauritius, etc.

În încheiere, va prezentăm doar câteva dintre cele mai interesante destinaţii disponibile, operate în regim de curse regulate din Timişoara, prin Frankfurt (din cele aproximativ 300 existente): Saint Petersburg, Moscova, Dubai, Doha, Teheran, Riyadh, Abu Dhabi, Cape Town, Johannesburg, Cairo, Marrakesh, Addis Ababa, Nairobi, Bangkok, Seoul, Taipei, Hanoi, Singapore, Hong Kong, Tokio, Osaka, Beijing, Shanghai, Shenzhen, New Delhi, Mumbai, Montreal, Toronto, Calgary, Vancouver, Seattle, Detroit, Chicago, Boston, New York, Washington, Los Angeles, San Francisco, Atlanta, Orlando, Miami, Las Vegas, Dallas, Houston, Havana, Panama, Rio de Janeiro, Sao Paolo, Buenos Aires, Bogota, etc.

Durata zborului între Timişoara şi Frankfurt este de aproximativ 2 ore iar timpul de transfer mediu este de încă 2 ore. Informaţii suplimentare referitoare la ruta Timişoara – Frankfurt pot fi găsite la agenţiile de turism sau pe site-ul Lufthansa.

Cu siguranţă, această nouă legătură cu cel mai important aeroport-hub de transfer pe curse intercontinetale şi accesul rapid şi regulat la transferul spre un număr atât de mare de destinaţii oferite din Frankfurt, va putea face mai uşor uitată atât de îndrăgita legătură avută cu Aeroportul din Viena.

LĂSAȚI UN MESAJ