”Semaforișoara” – coșmarul șoferilor și, mai nou, și al pietonilor – VIDEO

524

Încet-încet, Timişoara îşi pierde farmecul de „Mica Vienă” sau „Oraşul florilor” şi devine tot mai mult „Semaforișoara”. Azi-mâine o să ne punem semaforul şi în curte, când ieşim din casă, sau la uşa WC-ului. Mai sunt doar câteva străzi pe care să mai fie instalate semafoarele şi circulaţia va fi pe butuci.

După cum se ştie, Timişoara nu are o șosea de centură, iar dacă vrei să traversezi orașul îţi trebuie mai mult de două ore pentru câţiva kilometri, timp în care poţi să parcurgi 150 km liniştit la drum întins. Din cauza „semafoarelor inteligente” care au fost plantate la fiecare metru, la fiecare străduţă sau alee.

Nu este de ajuns că acestea mănâncă nervii şoferilor, mai nou trebuie să mănânce şi nervii pietonilor. Fiindcă tacâmul trebuie să fie complet.

Haideţi să luăm câteva intersecţii mai circulate.

De cum porneşti dinspre Spitalul Judeţean prima dată de pe Calea Arieş cu Calea Girocului, intersecţie mare, cu 4 benzi şi două linii de tramvai, acolo trebuie să te antrenezi, să fii bun alergător, altfel nu reuşeşti să traversezi strada, din cauza timpilor deosebit de scurţi.

Venim în continuare spre strada Cluj şi la Casa Tineretului dăm de intersecţia cu Calea Martirilor 1989, unde este o circulaţie foarte intensă. Pe lângă faptul că timpii sunt foarte scurţi, este şi o mare problemă: pietonii trec în acelaşi timp cu maşinile, iar dacă nu eşti atent, la fiecare minut poţi fi lovit de o maşină. Să nu uităm că aproape zilnic au loc accidente pe trecerile de pietoni.

Dar de ce să vorbim despre intersecţiile de la margini de oraş, când există una cu aceleaşi probleme chiar în „buricul târgului” şi în ochii primarului, cea cu Bulevardul Regele Ferdinand, atât în stânga cât şi în dreapta catedralei, unde ne lovim de trei treceri de pietoni, semaforizate destul de inteligent, care te învaţă să alergi, ca să îţi menţii sănătatea. Sportul face bine la organism, întinereşte şi revigorează.

Ca o concluzie: măriţi timpii pietonali de trecere şi împărţiţi circulaţia maşinilor faţă de pietoni ca să fie separate una de alta!

1 COMENTARIU

  1. Pentru toti timisorenii traficul e un cosmar, mai putin pentru pletosul din bocsig si cativa adulatori ai sai. Centrul de comanda trafic cred ca nici nu exista, iar semafoarele pietonale cu care a sufocat orasul sunt la fel de imbecile ca cel care le.a pus. Jegurile alea blocheaza 4 benzi in timp ce pe zebra nu trece nimeni. Asta se inrtampla la fiecare 200 m. Numai o vita a putut decide asa ceva.

LĂSAȚI UN MESAJ