Universitatea Politehnica Timişoara găzduieşte o parte dintre activităţile Conferinței Naționale a Asociației Bibliotecarilor din România

158

Conferința Națională a Asociației Bibliotecarilor din România va avea loc la Timișoara, în perioada 7-9 septembrie 2016.  Ediția a 27-a se numește Biblioteca fără bariere și are 300 de participanți din țară și din străinătate: bibliotecari din toate tipurile de biblioteci (universitare, publice, școlare), specialiști și cercetători din domeniul științelor informării, documentării, reprezentanți ai autorităților centrale și locale, ai instituțiilor de cultură și de învățământ. Aceștia vor dezbate aspecte referitoare la experiența profesională și direcțiile de evoluție la nivel național și mondial a domeniului info-documentar: poziția bibliotecii în societate, complementaritatea sa în procesele de educație și formare, de informare și cunoaștere, păstrarea și valorificarea patrimoniului cultural, în contextul noilor tehnologii de comunicare.

bibliotecaLucrările se vor desfășura în plen și pe 12 secțiuni, 8 dintre ele fiind găzduite de  Biblioteca Centrală a Universității Politehnica Timișoara. Participanții vor dezbate problematici privind Legislația de bibliotecă și perfecționarea profesională, Informatizarea bibliotecilor și digitizarea documentelor, aspecte privind Catalogarea, clasificarea și indexarea documentelor.

Va fi discutată situația actuală a bibliotecilor școlare și a profesorilor documentariști, a rolului acestora în sistemul educațional național.

Deschiderea festivă a conferinței va avea loc în data de 7 septembrie, orele 10.00, în Aula Magna a Universității de Vest din Timișoara (Bd. V. Pârvan nr. 4).

Totodată, în data de 6 septembrie va avea loc, ca eveniment satelit, Conferința Națională „Biblioteca școlară – spațiu ideal de informare și comunicare”, ediția a 7-a, organizată de Facultatea de Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării din cadrul UVT.

Detalii suplimentare găsiți la: http://abrconferinta2016.wix.com/abr-2016

 

LĂSAȚI UN MESAJ