Timișoara învinge Steaua! ”Leii” au pășit cu dreptul în noul an

148

Baschetbaliștii timișoreni au început perfect anul 2017, cu o victorie puțin scontată în fața liderului la zi al campionatului, Steaua București. Cu un nou antrenor la cârmă, BCT a smuls un succes prețios duminică seara, 86-82.

Timișoara schimbă liderul Ligii Naționale în prima rundă din noul an. Alb-violeții au învins Steaua București și au detronat-o din fruntea clasamentului. O victorie neașteptată și greu de anticipat ce s-a conturat abia în ultimele minute: 86-82 (22-32, 19-15, 19-21, 26-14). Oaspeții au condus pe toată durata partidei, dar s-au văzut egalați și depășiți în ultimele trei minute de o ambițioasă și arțăgoasă echipă gazdă.

La primul joc cu Cristian Bota la conducere a arătat că Timișoara a scăpat de complexul ultimelor minute în care s-au pierdut destule meciuri; din contră BCT-ul a răsturnat în favoarea sa disputa, într-un final ce a ridicat sala în picioare.

Experiența americanului Flowers s-a văzut la ultimele mingi, atunci când defensiva bănățenilor a rezistat cu brio atacurilor adverse. Un sfert patru controlat de gazde la fel de clar cum pierduse primul parțial.

”Cheia meciului a fost după pauza mare când am schimbat ceva la atitudine și ne-am apărat mai bine și de aici a venit victoria. În primul sfert am încasat multe puncte din aruncări libere, iar când ne-am apărat mai bine s-a văzut. Este un succes important pentru noi”, a punctat antrenorul debutant pe banca Timișoarei.

Singurul integralist în acest meci, căpitanul Mladen Jeremic avea să fie și omul partidei. Cu 28 de puncte marcate, acesta a avut un indice de eficiență de 25. L-au urmat Păun – 12 puncte, Drăgușin – 10 puncte, Diaz – 10 puncte, Komatina – 9 puncte, Rambo – 6 puncte, Popa Calotă – 6 puncte, Flowers – 5 puncte.

Steaua: Runkauskas – 19 puncte, Long – 15 puncte, Baciu – 13 puncte, Dudzinski – 12 puncte, Malesevic – 9 puncte, Jevtovic – 5 puncte, Paul – 4 puncte, Nogoițescu – 3 puncte, Szijarto – 2 puncte.

Cu 22 de puncte BCT urcă pe locul 6 egalând-o pe viitoarea adversară, BCMU Pitești. Meciul are loc duminică, în Trivale.

LĂSAȚI UN MESAJ