Furtunile de zăpadă şi vântul puternic au provocat haos în centrul şi estul Europei-VIDEO

222

Europa Centrală și de Est se confruntă deja cu mari probleme din cauza ninsorilor abundente și a viscolului.

Furtuni de zăpadă şi rafale puternice de vânt au provocat haos în centrul şi estul Europei, perturbând transporturile, relatează Euronews.

În Cehia, stratul de zăpadă a atins în unele zone la o jumătate de metru, iar mai multe camioane au rămas înzăpezite în zonele de deal, potrivit Prague Monitor.

Mai multe drumuri au fost blocate fie de copaci căzuţi, fie de maşini care au derapat, iar o serie de trenuri nu au circulat joi dimineaţă.

Un tren de mare viteză a lovit un copac în nordul Boemiei, dar nimeni nu a fost rănit.

Potrivit Poliţiei, numărul de accidente rutiere a fost relativ mare în noaptea de miercuri spre joi, dar unul singur s-a soldat cu victime. Un bărbat a murit în estul Boemiei după ce a coborât din maşina sa şi a fost lovit de un vehicul care a derapat.

Zăpada a provocat probleme în trafic şi în Austria, potrivit Global Times. Mai multe drumuri au fost închise, iar numeroase TIR-uri au rămas înzăpezite.

Circulaţia trenurilor a fost închisă parţial pe mai multe linii din Austria Inferioară, din cauza crengilor căzute pe şine.

La Viena, vântul a bătut miercuri cu 90 de kilometri pe oră, rupând crengi şi dărâmând ţigle de pe clădiri.

În zona muntoasă din Polonia stratul de zăpadă a depăşit o jumătate de metru. Aproape 16.000 de oameni au rămas fără curent electric din cauza ninsorii abundente şi a vântului puternic.

sursa: independent.md

LĂSAȚI UN MESAJ