Timișoara iese din zona roșie. Se deschid restaurantele, cinematografele, sălile de sport și cele cu jocuri de noroc

  1783

  Municipiul Timișoara iese din zona roșie iar restricțiile anti-pandemice se relaxează începând de duminică.

  Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a actualizat listele localităților în funcție de rata de infectare pe ultimele 14 zile, pe baza căreia sunt stabilite restricțiile în vigoare.

  “Pe lista UAT-urilor unde incidența cazurilor este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori au intrat, în urma reevaluării la termen, municipiul Timișoara, alături de UAT-urile Bucovăț, Giarmata, Giroc, Sânnicolau Mare, Săcălaz, Recaș și Victor Vlad Delamarina. Tot pe acestă listă, ca urmare a majorării incidenței la mia de locuitori, au intrat UAT-urile Balinț, Bara, Criciova”, anunță CJSU Timiș.

  În localitățile menționate, se ridică restricțiile de circulație după ora 20:00 iar magazinele nu se vor mai închide la ora 18:00, de vineri până duminică. Se vor deschide sălile de sport, restaurantele în interior la o capacitate de 30%, cinematografele și jocurile de noroc în aceleași condiții.

  În plus, localitatea Nădrag a depășit incidența de 7,5 cazuri la o mie de locuitori, în ultimele 48 de ore, prin urmare magazinele se închid la ora 18:00 iar circulația este restricționată după ora 20:00, de luni până duminică, timp de 14 zile.

  “În ceea ce privește UAT Dumbrăvița, Ghiroda, Moșnița Nouă, Orțisoara, Remetea Mare, Șag și Sânmihaiu Român, la reevaluare s-a constatat că se impune prelungirea cu 14 zile a măsurii de includere pe Anexa 2, respectiv pe lista cu UAT unde incidența cazurilor este mai mare de 4 și mai mica sau egală cu 7,5/1000 de locuitori.

  Totodată, pe lista unităților administrativ teritoriale care au depășit pragul de 3/1000 de locuitori a intrat unitatea administrativ-teritorială Racovița, iar UAT Mașloc, ca urmare a reevaluării la termen, a trecut tot pe acestă anexă, ca urmare a scăderii incidenței (fiind până astăzi pe Anexa 1)”, mai anunță CJSU.

  Ca urmare a scăderii ratei de infectare localitățile Vălcani, Sânpetru Mare, Denta, Ghilad, Gottlob, Lovrin, și Uivar nu au mai fost cuprinse pe niciuna dintre cele 4 anexe.

  Restricțiile prevăzute pe durata stării de alertă, respectiv restricționarea circulației la ora 22:00 și închiderea magazinelor la ora 21:00, rămân valabile.
  Sursa: Radio Timișoara

  1 COMENTARIU

  1. […] Municipiul Timișoara iese din zona roșie iar restricțiile anti-pandemice se relaxează începând de duminică. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a actualizat listele localităților în funcție de rata de infectare pe ultimele 14 zile, pe baza căreia sunt stabilite restricțiile în vigoare, conform, debanat.ro. […]

  LĂSAȚI UN MESAJ