Tânăr ucis din răzbunare în timp ce juca la păcănele

550

Crima s-a petrecut într-un bar, acuzatul căutându-şi victima timp de câteva ore. Când l-a găsit pe fostul prieten, l-a lovit cu sălbăticie, omorându-l pe loc.

O crimă comisă cu sânge rece l-a avut ca protagonist pe un individ de 32 de ani, Răzvan Dascălu, iar ca victimă pe un fost prieten de-al său, Liviu Turnea, de 36 de ani, ambii din localitatea Piatra Şiomului, judeţul Neamţ.

 

Din primele date ale anchetei a rezultat că autorul şi-a

premeditat fapta, mobilul fiind răzbunarea. Între cei doi consăteni relaţiile se răcireră serios în ultimul timp, deşi o perioadă au fost buni tovarăşi.

 

Se pare că între ei au avut loc discuţii în contradictoriu şi

certuri, iar anul trecut Dascălu ar fi încasat o bătaie erioasă. De atunci, gândul răzbunării i-a încolţit în minte, trasmiţându-i fostului amic devenit duşman că îi va face felul.

După cum a acţionat, autorul pare să fi premeditat infracţiunea, ştiind rutina cotidiană a victimei. Planul de a-i suprima viaţa l-a pus în aplicare pe data de 27 ianuarie.

În ziua pomenită, s-a înarmat cu un cuţit şi timp de câteva ore l-a căutat pe Liviu Turnea pe la diverse cârciumi, dar mai ales la una din centrul comunei. Cunoştea faptul că viitoarea victimă mai avea obiceiul să joace la aparatele electonice de noroc.

Luni, în jurul orei 18.00, duşmanul de moarte a fost văzut în localul pomenit şi a acţionat fără nici o remuşcare. S-a apropiat de el, şi fără să-i spună ceva l-a înjunghiat pe la spate, în momentul când Turnea nu era atent, fiind preocupat să introducă o bancnotă.

Şase au fost loviturile aplicate, acestea vizând zona capului şi a toracelui. Dintre ele una a fost

profundă, victimei fiindu-i secţionat pachetul vascular de la gât. Autorul a părăsit incinta repede şi apoi a sunat la 112, anunţând că cineva a fost rănit grav. Nu a precizat că el este autorul, dându-şi o identitate falsă.

sursa – adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ