Firme importante de IT, interesate de extinderea într-un oraș din vestul țării

111

Trei firme de IT sunt interesate să-şi dezvolte activitatea în municipiul Deva, într-o clădire de birouri în care ar fi urmat să funcţioneze mai multe instituţii administrative ale judeţului Hunedoara, dar care, din lipsă de fonduri, a rămas nefinalizată din anul 2007.

Potrivit primarului Florin Oancea, administraţia locală are în plan să preia clădirea şi să finalizeze investiţia, în condiţiile în care construcţia, denumită de localnici Palatul Administrativ, aparţine, în diferite cote, Primăriei Deva, Consiliului Judeţean Hunedoara, Prefecturii şi Direcţiei Judeţene de Statistică.

„Sunt trei firme de IT care sunt interesante şi ai căror reprezentanţi m-au abordat după ce au aflat că Primăria Deva intenţionează să preia Palatul Administrativ. Clădirea se află în proprietatea Consiliului Judeţean, a Prefecturii şi a Direcţiei de Statistică. Noi am făcut toate demersurile legale pentru preluare. Mai avem nevoie, pentru Prefectură, de o hotărâre de Guvern care sperăm că va intra, în luna februarie, pe ordinea de zi a şedinţei Executivului”, a declarat, astăzi, primarul municipiului Deva.

După preluarea integrală a clădirii, ea va fi inclusă într-un program de reabilitare, începând cu acest an. Primarul a mai spus că firmele de IT interesate pentru dezvoltarea activităţii în Deva sunt din Bucureşti şi Cluj-Napoca, acestea urmând să-şi prezinte public intenţiile în cursul lunii martie.

LĂSAȚI UN MESAJ