Tăieri de salarii la toți angajații unei primării din Banat. Scandal în ședința de Consiliu Local

220

Salariile angajaților Primăriei Reșița vor fi diminuate cu 10%, s-a decis în ședința de ieri a Consiliului Local Reșița, în ciuda opoziției consilierilor social-democrați, care au hotărât să părăsească ședința acuzându-i pe liberali că își bat joc de oameni. Au protestat împotriva proiectului de hotărâre inițiat de primarul Ioan Popa și reprezentanții Sindicatului salariaților, în ciuda faptului că edilul reșițean a explicat că aceasta este singura soluție găsită pentru a se încadra în bugetul diminuat primit de la București. Mai mult decât atât, Popa a avertizat că dacă va fi nevoie, pe viitor este posibilă și o reducere de personal.

Conform cifrelor prezentat de primarul Ioan Popa, cheltuielile cu personalul Primăriei (aparat propriu și direcții subordonate) se ridică în prezent la aproximativ 2,8 milioane de lei pe lună, în condițiile în care suma primită de la București din impozitul pe venit este de doar 2,5 milioane de lei. În plus, începând din acest an, angajații trebuie să primească și o normă de hrană, lucru pe care administrația locală se pare că nu și-l poate permite.

Conform edilului, dacă această diminuare nu va rezolva problema bugetului pentru salarii, pasul următor îl va reprezenta reducerea organigramei cu până la 10%.

Citelte mai mult pe reper24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ