Pereți îmbibați cu apă, igrasie, umezeală. Condițiile halucinante în care învață peste 500 de elevi din Timișoara

108

15 minute a durat furtuna din septembrie 2017, care a devastat vestul țării și a făcut cinci victime doar în Timiș. 17 unități de învățământ din Timișoara au fost afectate, multe având acoperișul avariat. Printre ele, Colegiul Tehnic de Vest.

Potrivit libertatea.ro, peste 500 de elevi care învață aici continuă și azi, după aproape un an și jumătate, să meargă la ore într-un spațiu impropriu, cu voia autorităților, care spun că nu pot repara acoperișul fără să renoveze întreaga clădire. De ce nu au fost mutați? Viceprimarul Timișoarei este tranșant: „Nu au cerut!”.

„Clădirea prezintă următoarele degradări: structurale – șarpanta din lemn este în mare parte distrusă de furtuna din septembrie 2017, igrasie la pereți, planșeul de la etajul II și cel de la I sunt îmbibați cu apă și nestructurale – umezeală la planșeele peste etajele I și II, umezeală la pereții de la etajele I și II, pardoseli degradate la subsol, etaj I și etaj II, învelitoarea din tablă plană este descompletată în proporție de 100%, învelitoarea din țiglă solzi este descompletată în proporție de 25%, igrasie la pereții de la subsol, finisajele interioare (zugrăveli și tencuieli) sunt degradate, finisajele exterioare, profilaturi (zugrăveli și tencuieli) sunt degradate în procent de 35%, tâmplăria din lemn (uși și ferestre) este deteriorată” – extras dintr-un raport al primăriei.

Profesorii, elevii și părinții acestora ridică din umeri și spun că nu înțeleg de ce primăria nu a găsit până acum soluția să le repare școala.

Elevii ridică și ei din umeri dacă sunt întrebați ce părere au despre condițiile în care învață. „Nu mi se pare corect să venim la ore în igrasie, dar ne-am obișnuit deja”.

Citește întregul articol pe libertatea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ