Reglementări fiscale în vigoare pentru anul 2019 pe înțelesul tuturor Video

174

Sala Europa a Centrului Regional de Afaceri al Camerei de Comerț Industrie și Agricultură Timiş s-a dovedit aproape neîncăpătoare față de afluxul deosebit de curioși ce au venit la seminarul organizat în parteneriat cu Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Timișoara.

Programul anual al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiş de informare și instruire a firmelor cu privire la noile modificări legislative intrate în vigoare în 2019 a continuat azi cu un seminar – dezbatere dedicat reglementărilor din domeniul fiscal, sub genericul: „Impactul modificărilor legislative din domeniul fiscal asupra mediului de afaceri”.

Agenții economici au ținut să afle din cea mai autorizată sursă cele mai noi modificări legislative ce au apărut în ultima jumătate de an sau pe întregul parcurs al anului 2018. S-a discutat aplicat pe probleme cu multe exemple luate direct din activitatea firmelor și din experiența celor ce reprezintă finanțele statului.

Președintele executiv al CCIAT, Florica Chiriță, a accentuat încă odată necesitatea unui mediu de afaceri sănătos în care fiecare dintre părți să știe ce are de făcut. Este mult mai eficient să se prevină decât să se aplice amenzi ulterioare. Acestea nu fac decât să tensioneze inutil relațiile dintre firme și autorități. Noul director general regional al Finanțtelor din vestul țării, Mihaela Nicola, a promis o mai mare implicare și strângere a relațiilor între instituția pe care o reprezintă și mediul economic din regiunea de vest.

Seminarul a fost susţinut de specialişti din cadrul D.G.R.F.P Timişoara:
-Mihaela Vișoiu
-Liliana Roman
-Olimpia Dragomir
-Mircea Simeria

Seminarul s-a desfăşurat într-o manieră interactivă, sub forma unei sesiuni de întrebări–răspunsuri, fiind încurajată, în orice moment, intervenţia participanţilor şi discuţiile libere pe temele expuse.

Chiar și cele mai noi moduri de plată existente pe piață, așa numitele monede virtuale au fost luate în discuție. Acest fapt atestă încă odată, dacă era necesar , dinamică pieței românești ce se adaptează rapid la noile tendințe mondiale.

În cursul anului trecut, CCIA Timiș a organizat în cadrul programului de informare și instruire a firmelor cu privire la reglementări europene și naţionale, în colaborare cu instituții ale administrației publice centrale și locale, firme de consultanță, ONG-uri, alte entități, un număr de 20 de seminarii tematice, la care au participat peste 1500 agenți
economici.

Acțiunile derulate anul trecut împreună cu Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Timişoara au reunit peste 300 de agenți economici.

LĂSAȚI UN MESAJ