Sute de tineri s-au strâns în Piața Universității din București și în Piața Unirii din Cluj pentru a cere demisia lui Victor Ciorbea din fruntea Avocatului Poporului. VIDEO

294

„Din momentul în care a fost investit în funcţie, Victor Ciorbea i-a apărat, rând pe rând, pe Oprescu, Adamescu, Dragnea şi alţi corupţi, uitând de abuzurile îndreptate împotriva unor simpli cetăţeni.

E timpul să îi anunţăm că toate astea au o limită: pe agenda societăţii nu figurează problemele condamnaţilor cu legea. Protestăm pentru principii ale democraţiei, nu împotriva votului celorlalţi – care ni se pot alătură”, se afirmă pe pagină de Facebook a protestului.

În Piaţă Universităţii din Bucureşti erau, la ora 18.00, în jur de 100 de protestatari.

Clujenii protesteaza în centrul Clujului, solicitând demisia lui Victor Ciorbea.

„Ieşim în stradă pentru a cere demisia lui Victor Ciorbea din funcţia de Avocat al Poporului după decizia acestuia de a ataca legea 90/2001 la Curtea Constituţională, lege care interzice persoanelor condamnate penal să ocupe funcţia de premier al României. E revoltător şi inadmisibil simplu fapt că am ajuns să ‘discutăm’ despre posibilitatea că într-o țară europeană, o persoană condamnată penal să poată ocupă cele mai importante funcții de conducere ale statului. Integritatea nu e negociabilă, iar respectarea legii 90 cu atât mai puţin. Să fie clar pentru toată clasa politică: Societatea civilă nu va acceptă erodarea respectului faţă de lege şi atacuri la adresa statului de drept”, au explicat organizatorii protestului pe Facebook.

O petiţie postată pe internet în care i se solicită lui Victor Ciorbea să demisioneze a strâns peste 140.000 de semnături până în acest moment.

Iniţiatorii petiţiei îl acuză pe Ciorbea că acordă „foarte puţină atenţie cetăţenilor şi deosebit de multă grijă politicienilor acuzaţi sau condamnaţi pentru diferite ilegalităţi”.

Domnule Ciorbea, Suntem nemulţumiţi de felul în care va derulaţi activitatea, acordând foarte puţină atenţie cetăţenilor şi deosebit de multă grijă politicienilor acuzaţi sau condamnaţi pentru diferite ilegalităţi. Va cerem să eliberaţi postul pentru cineva care pune interesul cetăţeanului pe primul loc.

Când au fost oameni călcați în picioare la Pungeşti, nu a avut nicio apăsare. Când mii de persoane cu dizabilităţi ar fi avut nevoie de implicararea să, le-a întors spatele. Când “scriitorii” din puşcării sau preşedinţi de partid certaţi cu legea i-au cerut sprijinul, nu a ezitat să îl ofere”, spune iniţiatorul petiţiei.

sursa: www.aktual24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ