16.1 C
Timișoara
miercuri 15 mai 2024

Surprize de Paști pentru copiii ucraineni refugiați la Timișoara 

Copiii ucraineni refugiați în Timișoara au avut parte de surprize de Paști. Institutul Francez a găzduit peste 130 de micuți si 70 de părinți și bunici la un eveniment de sărbătoare.

O mare parte din ateliere și activități au fost organizate de voluntari ucraineni cu inițiativă și dorința de a se implica. Copiii au avut parte de ateliere de vopsit ouă de Paște și confecționat brățări, jocuri și activități sportive, pictură pe față, vânătoare de dulciuri, candy bar cu prăjituri, cadouri de la iepuraș.

„Ne-am dorit mult să organizăm un eveniment cu ateliere de Paște, cadouri, muzică și bună-dispoziție pentru copiii din Ucraina care sunt acum în Timișoara. Zi de zi îi vedem la Centrul de Suport împreună cu mamele lor și înțelegem cât de greu este pentru ei să trebuiască să își părăsească țara, datorită războiului. Am vrut mult să le arătam că sunt bineveniți în Timișoara și să îi vedem bucuroși”, a spus Angela Ciupa – Rad, de la Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara.

Un moment emoționant a fost când Vanesa, o tânără din Odessa, refugiată și ea în Timișoara, a cântat în limba ucraineană 2 cântece despre națiunea vecină. Copiii și mamele au cântat împreună cu ea și au fluturat steagurile Ucrainei.

„Poate cel mai impresionantă a fost implicarea atâtor refugiați din Ucraina. Ei au coordonat ateliere de pictat ouă, au pregătit brățări cu culorile naționale ale Ucrainei, au cântat și dansat cu copiii. Sunt oameni cu inițiativă care vor să se implice pe viitor în viața comunității din Timișoara. A fost multă emoție miercuri la Institutul Francez din Timișoara, cu atâția copii care alergau în toate părțile în gradină și în curte. A fost multă bucurie dar, dincolo de asta, pentru noi este o imagine care nu ar trebui să se repete: copiii aceștia au dreptul să trăiască în siguranță și nu să fugă de război”, a declarat Flavius Ilioni Loga de la Asociația LOGS.

Peste 1.200 de refugiați din Ucraina au rămas în Timișoara sau în județul Timis, conform datelor Centrului de Suport Timișoara pentru Ucraina gestionat de Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara și Asociația LOGS Grup de Inițiative Sociale. Mai mult de jumătate dintre refugiați sunt minori împreună cu mame si bunici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Universitatea Politehnica Timișoara în Anul Alumni UPT, la 100 de ani de la absolvirea primei generații de ingineri

Dacă Politehnica, foarte probabil cel mai important brand al Timișoarei și al Banatului, și-a creat reputația de cea mai bună din...

Peste nouă sute de locuri de muncă oferite șomerilor FOTO-VIDEO

Marți a avut loc o nouă ediție a bursei generale a locurilor de muncă organizată la nivel național de către Agentia Județeană pentru Ocuparea...

Citește și :