Studiu. Cea mai bună scuză pentru a cere o zi liberă de la birou

288

Care este prima scuză care îți vine în minte atunci când vrei o zi liberă de la birou? O migrenă? Doar unul din cinci șefi consideră durerea de cap o scuză suficient de bună pentru a lipsi de la muncă, potrivit unui studiu citat de The Telegraph.

Durerea de spate, micile accidente și intervențiile chirurgicale nu sunt văzute cu ochi buni de către șefi, doar 37% dintre ei le consideră scuze importante pentru a lipsi de la locul de muncă.

Un studiu condus de compania de asigurări private de sănătate AXA PPP Healthcare a analizat părerile a 1.000 de directori de companii legate de concediile luate din motive de sănătate a angajaților lor. Cercetarea a descoperit că răceala este scuza pe care cei mai mulți șefi o consideră importantă pentru a rămâne acasă, fiind votată de 41% dintre participanți.

Un studiu efectuat la care au participat peste 1.000 de angajați a arătat că aproximativ 7% dintre aceștia își mint superiorii învocând probleme medicale precum dureri de spate, răceală sau mici accidente. Însă, numărul celor care mint că suferă de stres, depresie sau anxietate pentru a sta acasă este mult mai mare, de 40%.

Sursa: DIGI24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ