Strângere de semnături pentru transformarea terenurilor virane în parcuri

243

Localnicii din cartierul Lipovei se plâng de mulţi ani că le lipsesc locurile de joacă amenajate şi parcurile. Spaţiile verzi din cartier sunt acum compuse mai mult din terenuri virane unde cresc bălării şi se adună gunoaie. În nenumărate rânduri, autorităţile locale au încercat să preia aceste suprafeţe şi să le transforme în parcuri, dar fără succes, din cauza proprietarilor.

Acum, un consilier local din Timişoara a demarat o campanie de strângere de semnături pentru a demonstra necesitatea acestor parcuri în zona Lipovei. Peste 400 de timișoreni au semnat, în câteva ore, o petiție inițiată de consilierul local PNL Adrian Lulciuc la începutul acestei săptămâni.

Terenurile vizate aparțin Ministerului Apărării Naționale, respectiv Statului Român. Terenul care aparține Statului Român este situat pe strada Sf. Apostol Petru și Pavel și este un teren viran unde timișorenii din zonă au solicitat, în repetate rânduri, crearea unui parc, a unor spații de joacă sau locuri de parcare, iar terenul care aparține MApN este situat la intersecția str. Holdelor, str. Silistra și str. I. I. de la Brad.

petitie-lipovei-4

“Am pornit strângerea de semnături luni, 29 august, pe străzile cartierului Lipovei, împreună cu o echipă de colegi liberali. În câteva ore de discuții cu cetățenii, am reușit să strângem 430 de semnături. Părinții și bunicii au fost foarte deschiși la această inițiativă. Le-am explicat care este situația juridică a terenurilor și motivele pentru care, până acum, Primăria Timișoara nu a exploatat aceste spații virane în folosul locuitorilor din zonă. Oamenii au înțeles că este nevoie de decizia guvernanților pentru ca terenurile să ajungă în patrimoniul local, pentru a putea fi amenajate”, a declarat consilierul local liberal.

Consilierul local face apel şi la colegii săi pentru a-l sprijini în demersul său. “Sper ca, indiferent de apartenența lor politică, și alți colegi din Consiliul Local să sprijine concret demersurile administrației locale și să se implice în câștigarea acestor terenuri, pentru binele Timișoarei și al cetățenilor ei”, mai spune Adrian Lulciuc.

Petiția poate fi semnată și online, la adresa http://www.petitieonline.com/retrocedarea_terenurilor_din_cartierul_lipovei.

Campania de strângere de semnături continuă, pe străzile din cartierul Lipovei, până la finele lunii septembrie, inițiatorul ei sperând să obțină aprobarea a 4.000 de timișoreni. Petiția va fi înaintată apoi Primăriei Timișoara, împreună cu semnăturile, pentru a fi atașate la dosarul prin care municipalitatea solicită instituțiilor statului terenurile amintite.

LĂSAȚI UN MESAJ