Tot mai mulți IMIGRANȚI la FRONTIERA de VEST. 14 asiatici aproape de granița cu Ungaria!…

174

În cursul nopţii de 1 septembrie 2016, în jurul orei 03.45, operatorul Sistemului Optronic de Supraveghere Attica (cu termoviziune) din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare, judeţul Timiş, a observat pe direcţia localităţii Beba Veche (în zona Triplex Confinium, aflat la frontiera României cu Serbia şi Ungaria), în culturile agricole din apropierea frontierei, un grup de persoane care nu îşi justifica prezenţa în zonă.
Imediat, poliţiştii de frontieră  au declanşat o acţiune specifică, împreună cu jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Sânnicolau Mare, fiind depistate 14 persoane de origine asiatică.
Persoanele în cauză au fost preluate şi transportate la sediul Poliţiei de Frontieră, pentru cercetări.
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că grupul este format din 13 cetăţeni afgani şi un pakistanez, dintre care 8 minori, cu vârste cuprinse între 14 şi 17 ani, care nu aveau documente asupra lor. Aceştia au declarat că au plecat din Serbia cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cele 14 persoane urmând a fi predate unei echipe operative din cadrul Serviciului Pentru Imigrări Timiş, în vederea luării măsurilor legale.

LĂSAȚI UN MESAJ