Comuna Dumbrăvița a sărbătorit 125 de ani de la înființare -VIDEO

158

In perioada 26-28 august, adică la sfârșitul săptămânii trecute, s-au sărbatorit Zilele Comunei Dumbrăvița. În acest an, localitatea de la nord de Timișoara împlinește 125 de ani de existență, iar cu acest prilej Primăria Comunei Dumbrăvița cu sprijinul Consiliului Local s-a decis sa organizeze o sărbătoare de amploare, eveniment care a avut ca scop să adune laolalta întreaga suflare dumbrăvițeană și nu numai.

Așadar, pe parcursul a trei zile, strada Károly Koș din centrul Dumbrăviței a găzduit o serie de evenimente menite sa aducă buna dispoziție locuitorilor comunei, cu muzica și voie buna, așa cum se cuvine unei localități înstărite. După cum se știe deja, Dumbrăvița chiar este cea mai bogată comună din România!

Ziua de vineri a început cu o expoziție în mansarda Primăriei Dumbrăvița. Învățătoarea Ildiko Deneș a expus fotografiile vechi adunate de la localnici, iar sculptorul Bogdan Nueleanu i-a surprins pe cei prezenți cu lucrările realizate cu tehnica sudurii. La vernisaj a participat și celebrul scriitor Robert Șerban împreună cu criticul de artă Ioan Szekernyes. Din păcate a avut loc si un eveniment nefericit în timpul cununiei civile de sâmbătă dimineața, s-a furat un exponat în valoare de sute de euro…

Prima seară de distracție a început cu trupa Mantra, apoi spre deliciul maghiarimii din Újszentes a urcat pe scenă legendara trupă Dupla KáVé, care a făcut spectacol cu cele mai tari piese de petrecere din repertoriu. Prima seară s-a terminat cu concertul celor de la Stage 5 Band, și nu în ultimul rând cu recitalul celor de la Tavi Colen Band, al cărei binecunoscut solist a sfâșiat inimile fanelor cu șlagărele „Talisman”.

Sâmbătă dis-de-dimineață au început activitățile sportive. Pe arena de pe strada Mihai Eminescu s-a organizat un puternic turneu de fotbal pentru juniori, iar în sala polivalentă a fost ping-pong pe pâine! Touși cei mai mulți participanți s-au înscris la Dumbrăvița MTB Race Days Kids, eveniment la care copiii s-au întrecut pe biciclete.

Desigur, ziua de sâmbătă nu putea să rămână fără distracție. Pe scena de lângă biserica ortodoxă, au urcat pe rând Marinică Trocea, Florin Frumosu, Floare Hojda Tomoioagă, Nelu Blidariu, Nicoleta Benzar, Zorica Savu, Vaștag Gyula și formația.

Duminică dimineața s-a organizat pentru prima dată, Dumbrăvița MTB Race Days, eveniment la care s-au înscris aproape 100 de pasionați de ciclism. Sportivii au străbătut un traseu lung de 52 de kilometri, pentru premiul cel mare de 1000 de lei.

Desigur și în acest an s-a ținut o ședință festivă în Sala de Consiliu din cadrul primăriei Dumbrăvița, unde pe lângă aleșii locali au participat și oaspeți de seamă din localitățile înfrățite din Ungaria și Serbia. Cu acestă ocazie s-a dezvelit și o placă memorială in cinstea a 15 ani de colaborare între instituțiile de cultură din Dumbrăvița și orașul maghiar Szentes.

În ultima seară a fost un adevărat regal de folclor în Parcul Central. Grădinița Dumbrăvița, formațiile de dans modern “Spark” Juniori și Seniori, Formația de Dansuri Populare Maghiare “Butykos”, Ansamblul “Gospodinele din Dumbrăvița”, Ansamblul de dansuri populare “Dumbravițeana Juniori”, Carmen Popovici, Carmen Biruescu, Mariana Susca, Felicia Stoian, Ion Luca Jurjescu însotiti de formația condusă de Radu Cuciureanu au adus momente de bucurie celor prezenți.

Zilele Comunei Dumbrăvița s-au încheiat cu focuri de artificii.

http://dumbravitatv.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ