Starea de urgență modifică normele de acordare a concediului medical

1206

 

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Timiș anunță că starea de urgență în care se află România modifică regulile de acordare a concediului medical și indemnizației asigurării de sănătate.

Persoanele asigurate au dreptul la concediu și indemnizație pentru incapacitate temporară de muncă fără îndeplinirea condiției de stagiu de asigurare. Mai exact, concediul și indemnizația de carantină se acordă și persoanelor asigurate care nu au realizat stagiul de cotizare complet, de 6 luni.

Certificatele de concediu medical acordate care cuprind a 91-a zi și cele care depășesc 183 de zile se eliberează și se decontează fără avizul medicului expert al asigurărilor sociale.
Aceste reglementări sunt valabile pe perioada stării de urgență instituită prin Decretul 195/2020 și au ca scop prevenirea îmbolnăvirilor.
Pentru orice alte detalii puteti apela numerele de telefon si adresele de e-mail afisate pe site-ul institutiei:http://www.cnas.ro/cjastm/post/type/local/informatii-privind-activitatea-si-masurile-intreprinse-in-vederea-prevenirii-si-gestionarii-infectie.html
De asemenea, textul integral al decretului 195/2020, precum si masurile cuprinse in Ordonanta 30/2020, pot fi citite integral pe site-ul CJAS Timis.

LĂSAȚI UN MESAJ