Spitalul Județean are stație de sterilizare la standarde europene. Cum arăta înainte și cum arată acum-VIDEO

1125

Stația de sterilizare a cele mai mari unități sanitare din vestul României, veche de 13 ani, extrem de uzată, a fost modernizată.

Adriana Ilian, șefa Serviciului de Sterilizare din cadrul Spitalului Județean din Timișoara, a precizat, joi, că, în 2003 stația a fost reabilitată, dar uzura a fost maximă.

Lucrăm astăzi cu două stații de sterilizare de mare capacitate. Volumul de lucru este mare, în funcție de activitatea chirurgicală. Aparatele sunt noi și foarte performante, a precizat medicul Adriana Ilian.

Directorul spitalului, Marius Craina, a precizat că partea tehnică a construcției a costat 166.000 de lei, bani care au provenit de la CJT. De asemenea, administrația județeană a alocat suma de 73.000 pentru spații conexe și coridor. Instalațiile electrice, de mare putere, au fost realizate de o firmă specializată în domeniu.

Ministerul Sănătății a asigurat finanțarea aparaturii și a alocat aproape 1,7 milioane de lei. Două luni și jumătate a durat realizarea părții tehnice și licitația pentru aparatura care a fost achiziționată. O verigă foarte importantă în procesul de scădere a infecțiilor nosocomiale este stația de sterilizare. Aceasta sterilizează aparatură pentru 18 săli de operație și pentru restul secțiilor din spital, a declarat, joi, directorul Spitalului Județean, Marius Craina.

LĂSAȚI UN MESAJ