Simţul civic se amendează la Timişoara. Mai ales dacă reclami Primăria

305

Un biciclist din Timişoara era cât pe ce să fie amendat de poliţiştii locali fiindcă a dat dovadă de… prea mult simţ civic. Mai ales că reclamaţia se referea la una dintre maşinile Primăriei, parcată exact pe pista de biciclete.

Iar fiindcă biciclistul a „îndrăznit” să reclame, poliţiştii locali l-au luat la întrebări şi era cât pe ce să-i dea şi o amendă.

Dar mai bine vă lăsăm să citiţi relatarea biciclistului în cauză, pe care a postat-o pe Facebook, împreună cu pozele aduse ca dovadă:

„Reclami o neregula in trafic, iar politistii locali vor sa te amendeze pe tine reclamantul.

Acum cateva zile, pe o caldura infernala, nu aveam nici un chef sa ocolesc pe banda de biciclete centrul orasului, dar daca asa este legea si trebuie respectata am procedat ca atare. In drumul meu pe banda de bicicleta gasesc o masina. Evident ca din presa locala stiam de un numar de telefon unde se reclama masinile parcate pe pista de bicicleta, am zis ca nu sun ca pana ajung ei sigur va fi plecata masina si nu rezolv nimic. Mai pedalez 10 metri si in plina piata victoriei vad 2 politisti locali. Ies de pe banda de biciclete si intru vreo 5 metri in dreptul trecerii de pietoni si ii chem frumos si respectuos pe cei doi politisti locali. Acestia vin spre mine. Le spun,
„pe banda de biciclete este o masina parcata care incurca, va rog frumos sa luati masuri.”
Acestia se uita la masina se uita la mine si imi spun
„va multumim pentru sesizare, o zi buna.”
Moment in care obserb ca masina avea numarul de inmatriculare TM15PMT si probabil este a Primaria Municipiului Timisoara. Si in loc sa plec raman pe loc sa vad ce vor face cei doi politisti. Am avut dreptate dupa cateva zile am gasit masina cu TM15PMT parcata in curtea primariei, si aici era parcata unde nu sunt locuri de parcare.
Acest politist din imagine imi repeta ca pot sa plec ca a inteles sesizarea. Eu ii raspund.
„nu am sa plec, doresc sa vad ce masuri legale luati impotriva acestei masini parcate pe pista de biciclete”
In acel moment politistul local s-a intors cu spatele catre masina, semn clar ca nu vrea sa faca nimic s-a prezentat si m-a pus sa ma legitimez pentru ca am intrat cu bicicleta in centru. I-am explicat frumos ca nu am nici un motiv sa ma legitimez deorece nu am facut absulut nimic ilegal si ca l-am solcitat sa intervine intr-o situatie concreta. Acesta a inceput sa imi spuna ca obligatia mea e sa ma legitimez cand imi cere el si daca nu o voi face va chema interventia, ca eu nu am ce cauta cu bicicleta in centru si tot felu de povesti care la final se soldau cu o amenda pt mine. Drept urmare am pozat autovehiculul parcat si pe domnul politist local, ca sa poata sa vada toata lumea ce face acest domn in acest oras si cum aplica dumnealui legea. Cu acest politist local mai era un alt coleg de alui. Cand a vazut ca scot telefonul si „filmez””fac poze” acesta a incercat sa isi potoleasca colegul. Ca sa faca totusi ceva a lipit un autocolant cu stationarea interzisa pe parblizul masinii stationate ilegal pe banda de bicicleta, dar nu a dezlipit complet folia de pe spate si l-a lipit pe partea dreapta nu pe partea soferului asa cum se procedeaza cu altiii care comit nereguli in trafic. Acel politist a inteles ca este in slujba cetateanului si probabil nu poate face mai mult din cauza sefilor, motiv pentru care nu apare in fotografii, omul pare de treaba si nu pot spune ca a gresit chiar daca actiunile lui au fost limitate.
Este de ne acceptat un asa comportament din partea politiei locale care ar trebui sa serveasca cetatenii, iar angajatii primariei ar trebui sa fie un exemplu. Cum sa nu parcheze toata lumea ilegal in tot orasul cand este permis si mai rau este incurajata chiar de catre angajatii primariei. Oare aceasta masina e folosita de primar sau de catre directorul directiei tehnice ? Cert este ca cineva din primarie avea ceva treaba la politehnica.”

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ