5.1 C
Timișoara
joi 25 aprilie 2024

Județeanul a suspendat contractul cu firma de catering. Cine le va aduce mâncare bolnavilor-VIDEO

În urmă cu o săptămână, Banatul Azi, prin intermediul unui cititor, semnala faptul că activitatea de servire a hranei către bolnavii internaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara este dezastruoasă. Micul dejun se serveşte la prânz, prânzul la cină şi cină la miezul nopţii, ne scria un cititor, sub protecția anonimatului.

Acesta a mai precizat că porţiile de mâncare vin incomplete şi fragmentat: ciorbă la ora 13.00, felul II la ora 14.30 şi pâinea la ora 15.00, bolnavii cu regimuri speciale (ex: diabet) nu primesc mâncare adecvată, porţiile de carne servită pacienţilor (ex: aripi de pasăre) sunt foarte mici, arse pe o parte şi crude pe cealaltă, pâinea este insuficientă (1 pâine la 4 pacienţi) – nu se respectă gramajele, timp de două zile nu a fost servit lapte la toată lumea, iar cel care a fost servit a fost aruncat din cauza că era acru. De asemenea, mai semnala cititorul, cina din data de 01.08.2016 a fost servită până la ora 22.00, pacienţii refuzând să mai servească masa la acea ora. Totodată, susține acesta, o mare parte din porţiile servite la prânzul din 02.08.2016 (piure cu aripioare) nu a fost distribuită către bolnavi şi a fost aruncată cu acordul factorilor de decizie, iar mare parte din cea care a fost distribuită a fost refuzată de pacienţi.

Joi, managerul Spitalului Județean a venit cu unele precizări. Marius Craina a spus că a fost suspendat contractul cu firma de catering.

În 2006 am externalizat serviciul și am introdus sistemul de catering. În data de 16.04.2016 a început procedura de licitație, în 23 iulie a fost încheiat un acord cadru cu firma care trebuia să livreze din 1 august. A fost declarată câștigătoare firma care a oferit cel mai mic preț. DSV a spus că societatea respectă normele, iar după o săptămână, nu mai respectă normele. Mi se pare că toată responsabilitatea se aruncă pe umerii spitalului. Noi, prin această activitate de catering am vrut să facem numai bine. Am considerat că e cea mai mare dovadă de transparență pe care putem să o dăm. Contractul a fost făcut pe doi ani, nu 20 de ani, așa cum s-a vorbit. DSV a spus azi că e alb, peste o săptămână că e negru. Pacienții trebuie să primească mâncare, ne-au pus într-o situație dramatică. A trebuit să acționăm de pe o zi pe alta, tot noi împroșcați cu noroi. Nu înțelegem cum o firmă funcționa cu avize de la Statul Român, iar după o săptămână, doar în urma unei adrese și sesizări, nu mai funcționa. Nu mi se pare în regulă ca în urma unei sesizări să suspenzi activitatea, a declarat, joi, Marius Craina.

Potrivit managerului, de sâmbătă, o nouă firmă care va participa la procedura de negociere directă, va începe livrarea hranei către bolnavii internați la Județean.

Citeşte şi: Semnal de alarmă de la cititori: hrană improprie și la ore târzii la Spitalul Județean. Managerul recunoaște, în parte, situația reclamată și promite rezolvarea ei urgentă 

1 COMENTARIU

  1. Lucrurile erau cunoscute de multa vreme de aproape toti cei implicati.Ca sa intelegeti care este problema cu firma care asigura portiile de mancare la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta din Timisoara trebuie sa cunoasteti increngatura relatiilor care au condus la acest eveniment neplacut si periculos. Proprietara societatii Dio Eden, castigatoarea licitatiei electronice la SCJUT este fiica celebrului cantaret Petrica Moise. Acesta este bun prieten cu dr. Banda David Viorel, consilier superior si seful serviciului responsabil de autorizari din DSV Timis. Serviciul sau este cel care a avizat unitatea de productie al firmei Dio Eden desi in mod evident aceasta nu corespundea cerintelor legii (flux, spatii, etc). Motivele pentru care dr. Banda David Viorel a autorizat unitatea sunt: prietenia cu Petrica Moise, „prietenia de afaceri” pe care o are cu directorul DSV Timis, dr. Popa Adrian, faptul ca este revolutionar si este greu de inlaturat din functie (desi este anchetat de DNA pentru „spaga” de ceva vreme). Asta este radacina problemei, faptul ca prin autorizare unitatea Dio Eden a „devenit” in regula. In urma scandalului iscat de interesele din jurul contractului cu SCJUT, DSV Timis a trimis in control inspectorii din cadrul biroului „Antifrauda” sau mai cunoscut, fostul serviciu de „Politie Sanitara”. Sigur ca inspectorii acestui serviciu au consemnat ceea ce au gasit la fata locului, si de-aici „contradictia”. Acesta este motivul pentru care apare „contradictia” in deciziile luate in timp de DSV Timis fata de SC Dio Eden srl.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Lugojul azi | Strategii de campanie electorală, pe ultima turnantă, la Lugoj

Alegerile locale bat la ușă și mai toți candidații pentru funcția de primar al municipiului Lugoj au început să-și calculeze sprintul final. Cei trei „mari”...

Salonul Industriei Ușoare, ediție dedicată sărbătorilor pascale

O bună și veche tradiție cerea ca de sărbătorile pascale tot omul gospoar sau măcar copii și tinerii să aibă ceva...

Lucrări Aquatim

Citește și :