Ce are Aradul și nu are Timişoara! VIDEO

501

Aproape peste tot în România gările au ajuns să fie locuri evitate de tot mai multă lume, în bună măsură din cauza scăderii traficului de călători, dar şi din cauză că majoritatea sunt murdare, dărăpănate, insalubre. Astfel încât, dacă ajung într-o gară civilizată, uimirea e cu atât mai mare. Spre ruşinea timişorenilor, nu e vorba de gara din oraşul nostru, ci de cea a vecinilor din Arad.

Un tânăr din Brașov, aflat în trecere prin Arad, a fost atât de surprins de felul în care arată gara, încât a filmat cu telefonul toate incintele accesibile călătorilor. Timp de aproape 12 minute, cât durează filmarea, el și tânăra care l-a însoțit s-au mirat de ce au văzut

”Ooo, ce tare! Las-o naibii! Mă, da faină e! E o operă de artă aici. Super tare! Are și wi-fi, ne putem conecta, putem să stăm aici două ore”, reacționează călătorul.

La un moment dat, el îi dă telefonul prietenei sale, care continuă filmarea, fiind întâmpinată de un angajat CFR. Acesta pare obișnuit cu astfel de reacții ale călătorilor, așa că o încurajează pe tânără să filmeze și scările rulante.

Filmarea a fost distribuită pe internet, pe mai multe canale și rețele de socializare, iar cei care au comentat imaginile spun că în astfel de condiții ar trebui să-și primească turiștii orice oraș din România.

Lucrările de modernizare a Gării Arad, care au început în 2012 și trebuiau finalizate în iunie 2014, au fost recepționate anul acesta, după investiții de aproximativ 334 milioane lei, autoritățile afirmând că e una dintre cele mai moderne din Europa de Est.

LĂSAȚI UN MESAJ