Sorin Bălu, antrenor ACS Dumbrăvița vrea să ducă echipa în Liga a III-a. video

546

Echipa de fotbal, ACS Dumbrăviţa se află pe primul loc în clasament, având uşile deschise şi toate şansele de promovare în Liga a III-a. De când Sorin Bălu a luat în mâini frâiele echipei , adică din etapa a III-a s-a reuşit reabilitarea echipei fără nici o înfrângere, cu patru egaluri şi în rest numai victorii. Ultimile meciuri au adus mai multe victorii care au trimis echipa pe primul loc.

“Au fost şi într-un moment când cei din Şag au avut 14 puncte peste noi, dar noi aveam două meciuri mai puţin, dar nici o secundă nu am crezut că nu o să revenim şi să fim acolo unde credem noi că ne este locul, adică pe primul loc. Sunt şi tipul de antrenor care pun o presiune foarte mare pe oamenii cu care muncesc, tot timpul vreau să le insuflu o mentalitate sănătoasă, puternică, o mentalitate de învingător, şi am de partea mea şi un aliat: TIMPUL, şi vorbim doar la PREZENT şi în VIITOR, “ a spus Sorin Bălu.

Înainte de toate trebuie să îşi cunoască foarte bine echipa, dar şi echipele cu care se confruntă, cu care intră în competiţie, să ştie pe de rost programul echipei, Atât antrenorul cât şi echipa sunt pe deplin mulţumiţi de ceea ce au realizat, stand foarte bine în aranjarea echipei, cu un atac foarte bun, dar şi cu o apărare aşişderea, cu toate că au mai existat faze în care Bălu s-a mai arătat şi nemulţumit de evoluţia jucătorilor., spunând că “mereu trebuie să învăţăm, ca să câştigăm mereu, şi întotdeauna le-a zis băieţilor mei că ei trebuie să câştige mereu, indifferent ce joacă: cărţi, remy, să câştige şi la antrenamente, fiecare joc, să câştige meciuri amicale, să câştige meciuri oficiale, şi când dorm să se gândească că ei câştigă, să câştigi mereu, fiindcă atunci când ştii că tu vei câştiga te va duce elanul , te va duce cursul jocului. Echipa trebuie să fie pregătită şi mental pentru competiţie, vin şi rezultate favorabile, dar trebuie şi disciplină, muncă şi atitudine”. Bălu, a preluat din mers echipa şi a muncit cu ea destul de mult, fiindcă nu avea un nivel prea ridicat, dar nu îi consider pe foştii antrenori vinovaţi, ci pe jucători, care nu s-au antrenat suficient, nu s-au alimentat cum trebuie şi de aceea nici nu au oferit clubului “mulţumescul” de care era nevoie. Clubul oferă condiţii identice echipelor de Liga I-a şi a II-a, care îşi pot permite astfel de condiţii, cum oferă ACS Dumbrăviţa, deplasări cu autocarul, masă, apă la jumătate.

“ Jucătorii aveau lacune din punct de vedere fizic şi odată ce antrenamentul a devenit săptămânal, am ajuns la un nivel relativ bun, nu cum mi-l doresc eu, dar bun. Au fost jucători care nu s-au adaptat, şi nu ne mai sunt alături , iar cei care s-au adaptat ne sunt alături în continuare. Dacă cineva vine , acela trebuie să de-a totul, sau mai mult decât totul, fiindcă doar aşa se face performanţă. Dacă primeşti, trebuie să şi dai înapoi, pentru că aşa este construită lumea sportului, munceşti, eşti remunerate, nu munceşti, du-te acolo unde merge şi cu jumătăţile de măsură, la noi nu merge aşa,” a spus Sorin Bălu. Se vor face şi transferuri care deocamdată sut secrete. Ar fi vorba de doi jucători din Liga a IV.a, doi de Liga a III.a şi încă doi jucători de Liga a II-a, pe care ACS Dumbrăviţa şi-i doreşte. De mai mult timp se pune accentual şi pe juniorii echipei, care au seriozitate în antrenamente, de aceia au şi fost selectaţi la echipa mare tineri de perspectivă.

“Pentru prima echipă, nu face nici un jucător obiectul, însă sunt doi jucători care se antrenează cu noi, Luca Todor, un copil de 14 ani, foarte talentat, stângaci, şi Benskz Robert, la fel un tânăr de 17 ani, care se antrenează cu noi, cu siguranţă îi vom lua şi în cantonament, şi mă pot baza de la anul pe ei. Pe Todor l-am mai băgat în câteva meciuri, dar el este un tip micuţ, fragiluţ, şi oricând poate suferi accidente, dar poate să joace la copii tot meciul, pentru a avea competiţie, fiindcă cel mai bun antrenament este jocul.” A mai spus Bălu.

sursa: dumbravitatv.ro

Mihaela Păunescu

1 COMENTARIU

  1. Atenție stimată redacție! ACS Dumbrăvița nu este pe locul I… Acesta este ocupat în clasamentul oficial al AJF Timiș de Timișul Șag, cu 43 de puncte, iar ACS Dumbrăvița are 40 puncte și se află pe poziția a doua în Liga a IV-a. Este o candidată importantă la promovare, dar nici pe departe jocurile nu sunt încă făcute. Urmează un retur ce ar putea produce multe suprize. Nu desfaceți încă șampania!

LĂSAȚI UN MESAJ