Situaţia trustului Intact naşte polemici pe internet: petiţii online, boicoturi şi acuze

847

Scandalul Antenelor şi mai ales poziţionările diverşilor actori politici referitoare la evacuarea trustului Intact au generat adevărate polemici pe Facebook, cu retrageri şi acordări de like-uri, în funcţie de opţiunea fiecăruia.

Dezbaterile nu s-au oprit însă la acest nivel, ci au continuat cu o petiţie online semnată de mii de oameni (câteva sute şi din Timişoara), împotriva trustului Intact, care propune boicotarea prin decizia de a nu mai cumpăra produsele care îşi fac reclamă la posturile trustului media amintit.

Mai mult chiar, a şi fost creată o pagina de Facebook – Obey Antena 3 – în care sunt prezentate brandurile care îşi fac reclamă pe acest post de televiziune. Tot aici, sunt prezentate capturi facute în pauzele publicitare, dar însoţite de mesaje ironice şi jocuri de cuvinte.

Internauţii au mers chiar mai departe şi au postat comentarii pe paginile de Facebook ale firmelor care au publicitate la Antena 3, cerându-le acestora să îşi revizuiască politica de publicitate, altfel produsele lor urmând să fie boicotate.

Prima victimă a acţiunii a fost Raiffeisen Bank, care a anunţat că „Analizăm permanent şi audienţele canalelor media, şi afinitatea cu segmentele de clienţi deservite de bancă, şi valoarea de asociere a canalului media cu brandul. În context, am considerat că putem să ne atingem obiectivele fără să includem Antena 3 în mixul de advertising” şi şi-a retras publicitatea.

Anunţul a dat apă la moară contestatarilor Antenei 3, dar a deschis o adevărată cutie a Pandorei: imediat au apărut şi contrareacţiile, alţi internauţi anunţând că îşi vor retrage banii de la Raiffeisen Bank, printre aceştia numărându-se şi vedeta Antenei 3, Mircea Badea.

Un alt brand luat la ochi de internauţi este laptele Zuzu, care a reacţionat imediat în mediul virtual, transmiţând că îşi preţuieşte consumatorii dar nu susţine „nici ura, nici războaiele, indiferent de formele pe care le îmbracă, pentru că distrug, dezbina şi dezumanizează”, fără a specifica însă dacă va lua vreo măsură în cazul publicităţii difuzate de Antena 3.

LĂSAȚI UN MESAJ