”Orașul” de la marginea Timișoarei ignorat de administrația județeană. Azi, episodul 2 – VIDEO

4028

Incontestabil, după cum o arată și cifrele, Girocul e una din primele 10 comune din România. În multe privințe, comuna Giroc depășeșete chiar orașe din județ, ca pondere economică, infrastructură, educație, cultură și exemplele pot continua. Chiar dacă e situat la marginea Timișoarei, Girocul nu e și printre prioritățile Consiliului Județean Timiș.

Conducerea primăriei suplinește lispa srijinului care ar trebui să vină din partea administrației județene printr-o mobilizare exemplară și o muncă susținută pentru a asigura un buget anual invidiat de mulți primari din județ și nu numai. Iosif Ionel Toma, primarul Girocului, le reproșează responsabililor din Consiliul Județan Timiș că au finanțat lărgirea drumului de legătură dintre Timișoara și Giroc, de la două la patru benzi, dar au uitat de șanțurile colectoare de pe ambele părți și de canalizare. În plus, Girocul este lăsat la urmă când e vorba de împărțirea banilor din bugetul județului, dacă tot e una dintre cele mai bogate comune din România, pe criteriul că ”se descurcă”.Iosif Toma - primar Giroc 7Primarul Girocului are așteptări mari de la 2016 și nu pentru că este unul electoral. Edilul comunei recunoaște că mai sunt încă foarte multe lucruri de pus la punct în Giroc: de amenajat trotuare pe noile străzi, parcări mai multe, spații verzi, legături mai bune cu Timișoara prin cumpărarea de noi autobuze, strângerea câinilor vagabonzi și alte probleme edilitare. Pe de altă parte, Toma atrage atenția că a crescut infracționalitatea în comună, un lucru firesc ținând cont că localitățile bogate sunt ca un magnet pentru infractori, fenomen la care administrația locală face față deocamdată. Este nevoie însă de o mai mare implicare din partea Inspectoratului de Poliție al Județului Timiș.
Mai multe detalii despre probelemele ”orașului” de la marginea Timișoarei puteți afla din ultima parte a interviului cu primarul Girocului, Iosif Ionel Toma:

 

LĂSAȚI UN MESAJ