Sfârșit de ianuarie, la margine de Timișoara – GALERIE FOTO

384

”Gerar” nu ne lasă cu una cu două, chiar dacă temperaturile încep să crească. Gerul parcă nu mai mușcă așa cum o făcea la începutul lunii dar, să nu uităm, iarna nu a trecut încă.

Locuitorii de la marginea marilor orașe au, induscutabil, o gămadă de avantaje. Printre ele, oaza de liniște pe care ți-o dă o mai mare apropiere de natură. Că lucrurile stau așa mi-o confirmă și fotografiile minunate pe care le-a făcut în curtea casei și mi le-a pus la dispoziție o bună colegă de breaslă, Nicoleta Dragomir, redactorul șef al revistei ”Ferma”.

Iarna creează peisaje minunate, ca un adevărat maestru în artele vizuale. Dacă ai o casă cu o grădină și curte, la marginea Timișoarei bunăoară, ai și marele avantaj de a nu fi nevoit să ții în casă bradul de Crăciun, ale cărui ace le aduni în aspirator și până la Paști. Unde mai pui că poți să-l păstrezi un timp mai îndelungat, dacă ești împătimit al sărbătorilor de iarnă.

Cel mai mult au de suferit plantele ornamentale cu frunze încă verzi, aclimatizate pe la noi, care fac față cu greu stratului de promoroacă de la sfârșit de ianuarie. Dacă mai ai și vreun măceș prin curte ți-ai asigurat rezerva de vitamine proaspete, conservate de natură!

Cu așa o priveliște la casa omului parcă mai uiți de incovenientul că zilnic ești nevoit să faci ceva kilometraj ca să ajungi la servici, prin traficul infernal al orașului, cu nervii și stresul de rigoare.

LĂSAȚI UN MESAJ